Skip to main content

Υποχώρηση του ισχυρού καύσωνα - Έρχονται βροχές στα βόρεια

Σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσει αίθριος γενικά καιρός με παροδικές νεφώσεις και πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών βροχών και καταιγίδων

Υποχώρηση του ισχυρού καύσωνα, τοπικές βροχές και καταιγίδες στα βορειοανατολικά και ενίσχυση των δυτικών - βορειοδυτικών ανέμων με εντάσεις έως 6 μποφόρ, αυξάνοντας σημαντικά τον κίνδυνο εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση στη δυτική και την βόρεια Ελλάδα, όπου δεν θα ξεπεράσει τους 36 βαθμούς Κελσίου.

Ισχυροί δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι θα επικρατήσουν τόσο στα πελάγη και τα νησιά όσο και στις ηπειρωτικές περιοχές. Από το απόγευμα, στη βόρεια Ελλάδα, με το πέρασμα του ψυχρού μετώπου που είναι το κύριο αίτιο αυτής της μεταβολής του καιρού, οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοδυτικοί και πρόσκαιρα θα ενισχυθούν σε πολύ ισχυρούς.

Σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, που πιθανόν να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, θα εκδηλωθούν από νωρίς το απόγευμα μέχρι τις βραδινές ώρες στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Αυγούστου η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει στις περισσότερες περιοχές τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου. Από τη Δευτέρα και μέχρι την Τετάρτη η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα άνοδο και θα φτάσει στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά έως τους 40 με 42 βαθμούς, ενώ στη συνέχεια θα σημειώσει πτώση.

Για την Αττική προβλέπεται για σήμερα αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 4 με 5 μποφόρ και από το μεσημέρι δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 27 με 39 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες τις απογευματινές ώρες. Το βράδυ ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση. Η θερμοκρασία από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με πρόβλεψη του μετεωρολόγου Σάκη Αρναούτογλου σε ανάρτηση του στην σελίδα του στο fecebbok ο λίβας θα είναι πρόσκαιρα ισχυρός:

«Πιο συγκεκριμένα από τις 12:00 το μεσημέρι της Παρασκευής μέχρι και τις 7 το απόγευμα κυρίως στους δήμους Λουτρακίου, Αγίου Θεοδώρου, Μεγαρέων, Μάνδρας, Ειδυλλίας, Τανάγρας, Αχαρνών και Ωρωπού (καθώς και στα υπόλοιπα κυρίως στα ημιορεινά-ορεινά της Αττικής) θα περάσει ένας αρκετά δυνατός Λίβας, ο οποίος πρόσκαιρα δεν αποκλείεται να αγγίξει και τα 6 με 7 και στα δυτικά πρόσκαιρα τα 8μποφόρ!».