Skip to main content

Υποχρεωτική τηλεκπαίδευση από σήμερα για τα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας την ευθύνη για το πρόγραμμα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης σε κάθε σχολεία θα την έχει ο διευθυντής.

Το μέτρο της υποχρεωτικής για όλους εξ αποστάσεως εκπαίδευσης ξεκινά για τις σχολικές μονάδες που τελούν υπό κατάληψη.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας την ευθύνη για το πρόγραμμα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης σε κάθε σχολεία θα την έχει ο διευθυντής.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με ανακοίνωση του συντονιστικού των μαθητών στις 27 Σεπτεμβρίου, οι καταλήψεις ανέρχονται περίπου σε 700 σε όλη τη χώρα. Αν και δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία για τον αριθμό των καταλήψεων σε σχολεία στη χώρα, εκτιμάται ότι οι περισσότερες είναι σε σχολεία της Αττικής. Ταυτόχρονα, τα σχολεία που έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους είτε στο σύνολό τους είτε σε τμήματα ανέρχονται σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας σήμερα σε 148.

Σήμερα μάλιστα το συντονιστικά των μαθητών καλούν σε συλλαλητήρια στο κέντρο της Θεσσαλονίκη και της  Αθήνας, στις 10.30 και 12:00 αντίστοιχα με αιτήματα μεταξύ άλλων τη λύση του ζητήματος της πολύωρης χρήσης μάσκας, τη μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη και την κατάργηση της τράπεζας θεμάτων. Σύμφωνα πάντως με στοιχεία του υπουργείου Παιδείας μόνο στο 3% των τμημάτων ο αριθμός των μαθητών κυμαίνεται από 26-30.