Skip to main content

Υποδέχεται την Αλεξάνδρειο Φλόγα ο δήμος Αμπελοκήπων Μενεμένης

Τη λαμπαδηδρομία θα πραγματοποιήσουν μαθητές των δημοτικών σχολείων της περιοχής, οι οποίοι θα συνοδεύονται από διακεκριμένους αθλητές του δήμου.

Με ειδική λαμπαδηδρομία και τελετή θα υποδεχθεί αύριο στις 15.00 ο δήμος Αμπελοκήπων Μενεμένης την «Αλεξάνδρειο Φλόγα», παραμονή του 14ου Διεθνούς Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος».

Τη λαμπαδηδρομία θα πραγματοποιήσουν μαθητές των δημοτικών σχολείων της περιοχής, οι οποίοι θα συνοδεύονται από διακεκριμένους αθλητές του δήμου, με τη διαδρομή να ξεκινά από το δημοτικό στάδιο Αμπελοκήπων και να καταλήγει στην πλατεία Επταλόφου.

Δείτε αναλυτικά τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν αύριο για τη λαμπαδηδρομία

O δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου μαζί με τους αθλητές και τους μαθητές θα μεταφέρουν τη φλόγα τα τελευταία μέτρα της διαδρομής και στη συνέχεια θα ανάψουν το βωμό που θα έχει στηθεί στην Πλατεία Επταλόφου.

Η διαδρομή της φλόγας εντός των ορίων του δήμου έχει ως εξής:
 
Έναρξη στις 15.15 - συμβολή οδών Θ. Χατζίκου και Κυρίμης, συνεχίζει επί της Θωμά Χατζίκου, στρίβει δεξιά επί της λεωφόρου Δενδροποτάμου και διανύει όλη τη λεωφόρο, στρίβει δεξιά 28ης Οκτωβρίου περνά μπροστά από το Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων και συνεχίζει επί της Μεγάλου Αλεξάνδρου με προορισμό την πλατεία Επταλόφου όπου στις 15.20 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση από  τον πολιτιστικό Σύλλογο «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ» και στις 15.40 θα διεξαχθεί το τελετουργικό της αφής της Αλεξανδρείου Φλόγας.

Η διαδρομή της φλόγας συνεχίζει επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου και καταλήγει στο Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στον τελικό της  προορισμό.