Skip to main content

Πέτσας: Έργα που ξεπερνούν τα 17 εκατ. ευρώ στον δήμο Θερμαϊκού (vid)

Στόχος των έργων, που θα χρηματοδοτηθούν από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», είναι η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

Έργα ύψους, 17.495.298,88 εκατ. ευρώ, που αλλάζουν τη μορφή του δήμου Θερμαϊκού, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, σε επίσκεψή του στο Δημαρχείο.

Τα έργα, που πρόκειται να υπογραφούν έως το τέλος Απριλίου, αφορούν σε

1. Παρεμβάσεις και δράσεις βελτίωσης της διαχείρισης ενέργειας και αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στις υποδομές διαχείρισης υδάτων και λυμάτων (4.961.298,88€),

2. Αγροτική Οδοποιία (1.900.000€),

3. Ανάπλαση οδού Δημοκρατίας Κοινοτήτων Περαίας και Νέων Επιβατών (6.170.000€) και

4. Ολοκληρωμένο πρόγραμμα Γωνιών Ανακύκλωσης (4.464.000€).

«Στόχος των έργων, που θα χρηματοδοτηθούν από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», σύμφωνα με τον υπουργό, «είναι η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών μέσω της ενεργειακής εξοικονόμησης, της αστικής ανάπλασης και της οδοποιίας, πάντοτε με το περιβαλλοντικό αποτύπωμα που επιβάλλεται να αφήνουν στις περιοχές που υλοποιούνται».

«Η ενεργειακή αυτονομία στο σύνολο του δήμου, που θα προκύψει από την αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, που είναι και το σημαντικότερο από τα έργα που ανακοινώθηκαν, θα μας επιτρέψει να μειώσουμε έως 30% τα δημοτικά τέλη και, ως εκ τούτου, να ελαφρύνουμε τον οικονομικό προϋπολογισμό όλων των νοικοκυριών», επισήμανε ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιώργος Τσαμασλής, ο οποίος ευχαρίστησε τον Υπουργό για την παρουσία του, καθώς και για την υποστήριξή του στα αιτήματα του Δήμου μας.