Skip to main content

Κλείδωσε η υποψηφιότητα Τζιτζικώστα για την προεδρία της ΕΝΠΕ

Με τους 11 από τους 13 περιφερειάρχες της χώρας να είναι γαλάζιοι, ενδεχόμενη μοναδική υποψηφιότητα Τζιτζικώστα θα σημάνει πιθανότατα και εκλογή του.

Υποψήφιος για την προεδρία της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας θα είναι ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, όπως ο ίδιος εμμέσως είχε προαναγγείλει στην ομιλία της ορκωμοσίας του το προηγούμενο Σάββατο, παρουσία του υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου.

Ο κ. Θεοδωρικάκος μάλιστα είχε ενισχύσει την υποψηφιότητά του, στο δικό του χαιρετισμό την ίδια μέρα (δείτε εδώ).

Σήμερα, φαίνεται πως έγιναν και οι τελικές συνεννοήσεις στο περιθώριο της σύσκεψης των 13 περιφερειαρχών, με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία των υπουργών Εσωτερικών, Επικρατείας και Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν προτίθεται να επιδιώξει ανανέωση της θητείας του, ενώ και ο περιφερειάρχης Αττικής, που είχε δείξει ενδιαφέρον, αποσύρθηκε από την κούρσα διεκδίκησης.

Με δεδομένο μάλιστα ότι «γαλάζιοι» είναι 11 από τους 13 περιφερειάρχες της χώρας, ενδεχόμενη μοναδική υποψηφιότητα Τζιτζικώστα θα σημάνει πιθανότατα και εκλογή του.

«Ιδιαίτερα εποικοδομητική και σε εξαιρετικό κλίμα συνεννόησης και συνεργασίας η συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Απελευθερώνονται οι δυνατότητες και αναβαθμίζεται ο ρόλος των Περιφερειών με αρμοδιότητες και πόρους. Κάνουμε ένα σημαντικό βήμα για τη μετάβαση από την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση στην Περιφερειακή Διακυβέρνηση», έγραψε στο Facebook μετά τη συνάντηση του Μαξίμου ο κ. Τζιτζικώστας.

Υπενθυμίζεται τι είχε γράψει η Voria.gr το προηγούμενο Σάββατο: «Ο κ. Τζιτζικώστας επανέλαβε τη δέσμευση της βραδιάς των περιφερειακών εκλογών ότι θα είναι περιφερειάρχης όλων των Μακεδόνων και έστειλε επίσης κι ένα πολιτικό μήνυμα, λέγοντας ότι «είναι η ώρα να κάνουμε και στη χώρα μας το μεγάλο βήμα μπροστά, τη μετάβαση από την περιφερειακή αυτοδιοίκηση στην περιφερειακή διακυβέρνηση». Μήνυμα που δεν αφορά μόνο στην κυβέρνηση, αλλά προφανώς και στην πρόθεσή του σ' αυτή την περίοδο να διεκδικήσει την ηγεσία της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας...».

Όπως επίσης και τη σχετική δήλωση του κ. Θεοδωρικάκου: Απευθυνόμενος στον κ. Τζιτζικώστα ο υπουργός είπε ότι «η συνεργασία της Περιφέρειας με το υπουργείο και το σύνολο της κυβέρνησης είναι δεδομένη, θα είναι άριστη και δημιουργική. Περιμένουμε Απόστολε αυτή η θητεία σου να είναι η καλύτερη και να συμβάλλει ώστε όλες οι Περιφέρειες της χώρας σ' αυτή την τετραετία να πάνε πιο ψηλά»