Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022
x

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΟΚΑΝΑ ΣΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΑΣΤΕΓΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Ο ΟΚΑΝΑ θα παρέχει εκπαίδευση στο προσωπικό των δομών αστέγων, σχετικά με τη διαχείριση ωφελουμένων που είναι χρήστες ουσιών.

Εκπαιδευτικό διήμερο, που απευθύνεται στο προσωπικό των δομών αστέγων του δήμου, με τίτλο «Εξάρτηση – Κοινωνική Φροντίδα και περίθαλψη ατόμων που βρίσκονται στο δρόμο» θα πραγματοποιηθεί στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, στις 12 & 13 Ιουλίου, στην αίθουσα «Νερού» στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της συνεργασίας του δήμου Θεσσαλονίκης με τον ΟΚΑΝΑ. Στόχος είναι η εύρυθμη λειτουργία των δομών αστεγίας της πόλης της Θεσσαλονίκης και με γνώμονα την όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματική προστασία της ιδιαίτερα ευάλωτης πληθυσμιακής ομάδας των αστέγων.

Οι δομές αυτές είναι το Υπνωτήριο Αστέγων και το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Αστέγων, τα οποία λειτουργούν στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κεντρική Μακεδονία» (Άξονας Προτεραιότητας ΑΞ09Β «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμησης της φτώχειας-ΕΚΤ»).

Αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα συνεργασίας για την κάλυψη των συνεχώς αυξανόμενων αναγκών των αστέγων, μιας ιδιαίτερα ευάλωτης κοινωνικά ομάδας πληθυσμού, ο ΟΚΑΝΑ έχει υπογράψει Μνημόνιο Συνεργασίας με τον Δήμο Θεσσαλονίκης. Έτσι, ο ΟΚΑΝΑ έχει αναλάβει μεταξύ άλλων, να παρέχει υπηρεσίες εκπαίδευσης στο Προσωπικό των δομών αστέγων του Δήμου σχετικά με τη διαχείριση ωφελουμένων που είναι χρήστες ουσιών.

Δείτε εδώ το πρόγραμμα του εκπαιδευτικού διημέρου.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ