Skip to main content

Υποτάχθηκε στη Μίλαν ο Ολυμπιακός, ήττα 3-1 στο «San Siro» (video)

Οι ερυθρόλευκοι στάθηκαν όρθιοι για 70' όμως δέχθηκαν τρία γκολ σε 9 λεπτά και μοιραία φεύγουν με άδεια χέρια από την Ιταλία - Χρυσή αλλαγή ο Κουτρόνε

Στην ανωτερότητα της Μίλαν υποτάχθηκε ο Ολυμπιακός που γνώρισε την ήττα με 3-1 στο «San Siro» για την αναμέτρηση στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής των ομίλων του Europa League.

Μετά και το αποψινό αποτέλεσμα, οι Πειραιώτες βρίσκονται στην 3η θέση του 6ου γκρουπ με 1 βαθμό, μπροστά από την τελευταία Ντουντελάνζ που βρίσκεται στο μηδέν και πίσω από τις Ρεάλ Μπέτις με 4 (νίκησε 3-0 τη Ντουντελάνζ στην Ισπανία) και Μίλαν με 6 βαθμούς αντίστοιχα.

Την επόμενη αγωνιστική και συγκεκριμένα την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου, ο Ολυμπιακός θα φιλοξενηθεί από τη Ντουντελάνζ στο «Stade Josy Barthel» και ώρα 19:55 ενώ την ίδια ώρα η Μίλαν θα φιλοξενήσει τη Ρεάλ Μπέτις στο «San Siro».

Οι «ροσονέρι» άνοιξαν το σκορ στο 6΄όμως το γκολ ακυρώθηκε καθώς ο Σούσο σέντραρε από τα δεξιά, με τον Μποναβεντούρα να πιάνει την κεφαλιά και η μπάλα πήγαινε στα δίχτυα όμως ο Καστιγέχο –όντας εκτεθειμένος- την ακούμπησε και έτσι δόθηκε οφσάϊντ.

Οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να προηγηθούν στο 14΄όταν ο Νάτχο πάσαρε στον Κούτρη και αυτός σέντραρε ωραία με στόχο τον Γκερέρο που κάρφωσε τη μπάλα με κεφαλιά στην αριστερή γωνία του Ρέινα.

Οι Πειραιώτες ολοκλήρωσαν το ημίχρονο προηγούμενοι και συνολικά ήταν καλά στημένοι δεχόμενοι την πίεση των Ιταλών χωρίς να κλειστούν ψάχνοντας τον τρόπο να επιτεθούν προκαλώντας εκνευρισμό στους ποδοσφαιριστές του Τζενάρο Γκατούζο.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο τεχνικός της επτάκις πρωταθλήτριας Ευρώπης προχώρησε σε αλλαγές με στόχο να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του και στο 54΄πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τους Κουτρόνε και Τσαλχάνογλου αντί των Καστιγιέχο και Μποναβεντούρα.

Αυτή η κίνηση του Γκατούζο αποδείχθηκε καθοριστική καθώς η Μίλαν άρχισε να πιέζει με στόχο το γκολ της ισοφάρισης και το βρήκε στο 70΄καθώς ο Ροντρίγκες σέντραρε ωραία από τα αριστερά και ο Κουτρόνε με εξαιρετική κεφαλιά νίκησε στον Σισέ στέλνοντας τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Χοσέ Σα.

Μάλιστα, οι Μιλανέζοι κατάφεραν να σκοράρουν ξανά άμεσα όταν στο 76΄ο Ιγκουαίν άδειασε στον Σισέ και από καλή θέση με το αριστερό νίκησε τον Χοσέ Σα ενώ πριν προλάβουν να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί ήρθε νέο χτύπημα στο 79΄με τον Τσαλχάνογλου να κάνει χαμηλό γύρισμα από τα δεξιά, τη μπάλα να περνά από τον Σισέ και να φτάνει στον Κουτρόνε που από κοντά εκτέλεσε τον πορτιέρε του Ολυμπιακού διαμορφώνοντας τον τελικό 3-1.

Οι συνθέσεις:

Μίλαν (Γκατούζο): Ρέινα, Καλάμπρια, Ζαπάτα, Ρομανιόλι, Ροντρίγκες, Μπακαγιόκο, Μποναβεντούρα (54' Τσαλχάνογλου), Μπίγλια, Καστιγέχο (54' Κουτρόνε), Σούσο (80' Μπορίνι), Ιγκουαΐν.

Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Ζοζέ Σα, Τοροσίδης (78' Μεριά), Ρόντερικ, Σισέ, Κούτρης, Γκιλιέρμε, Νάτχο, Τουρέ (83' Φορτούνης), Φετφατζίδης, Ναουέλ, Γκερέρο.