Skip to main content

Υπόθεση 11χρονης: «Της έδωσα κοκαΐνη γιατί ήταν ζαλισμένη»-Σοκάρει η απολογία της 34χρονης

Η κατηγορούμενη έδωσε τη δική της θέση για το τι συνέβη τα δύο εικοσιτετράωρα που διήρκησε η απαγωγή της - «Έψαχνε παιδιά», είπε η εισαγγελέας.

«Έχω μετανιώσει πικρά. Ζητώ συγγνώμη. Έχω καταστρέψει τη ζωή μου». Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε την απολογία της η 34χρονη κατηγορούμενη για την υπόθεση αρπαγής και σεξουαλικής κακοποίησης της 11χρονης απο την Τούμπα Θεσσαλονίκης.

Η κατηγορούμενη έδωσε τη δική της θέση για το τι συνέβη τα δύο εικοσιτετράωρα που διήρκησε η απαγωγή της. Ισχυρίστηκε ότι ο πρώην σύζυγός την την είχε ωθήσει στην πορνεία, ενώ όπως σημείωσε συνέχισε να εκδίδεται και αφού χώρισαν προκειμένου να βγάζει τα προς το ζην.

Διαβάστε επίσης Θεσσαλονίκη - Αρπαγή 11χρονης: Αρνείται την κατηγορία της ασέλγειας η κατηγορούμενη

«Μου έλειπε το παιδί μου. Είχα κάνει χρήση. Πήγα από το σχολείο. Είδα την ανήλικη, με την οποία γνωριζόμασταν, και θεώρησα φυσιολογικό να την πάρω στο σπίτι να παίξουμε, να βγάλω τα μητρικά μου ένστικτα. Με ακολούθησε με προθυμία χωρίς να υπάρξει καμία βία», είπε χαρακτηριστικά η κατηγορούμενη.

Πρόσθεσε ότι είχε πάρει χυμούς και φαγητό για να φάνε. «Δεν έριξα τίποτα στον χυμό. Σκεφτόμουν πώς μπορώ να τη φροντίσω και να την περιποιηθώ για να γεμίσω το δικό μου κενό», συμπλήρωσε.

Η κατηγορούμενη σημείωσε πως πρότεινε στη μικρή να κάνει ένα μπάνιο, χωρίς ωστόσο να μπει η ίδια στην μπανιέρα, όπως κατηγορείται. Είπε ότι σαπούνισε τη μικρή χωρίς να αγγίξει τα ευαίσθητα σημεία της και αμέσως πήγε στην κουζίνα να πάρει τη δόση της. «Ήμουν σε συνεχόμενη επήρεια, σε μια συνεχόμενη πλάνη», ισχυρίστηκε.

«Μετά παίξαμε μαζί. Δεν με ρώτησε τι έχει γίνει και πότε θα φύγει. Μόνο το απόγευμα με ρώτησε μια φορά πότε θα γυρίσει σπίτι. Είδε και το Amber Alert και μου είπε ότι την ψάχνουν και καλύτερα να καλέσουμε τη μητέρα της. Εκεί κατάλαβα πως έκανα ένα τεράστιο λάθος και πανικοβλήθηκα. Πήρα ζάναξ για να ηρεμήσω και ντρέπομαι που το λέω αλλά έδωσα μισό και στην ανήλικη», είπε στην απολογία της.

Συμπλήρωσε ακόμα πως σκεφτόταν τρόπους για να γυρίσει το παιδί με ασφάλεια στο σπίτι, χωρίς ωστόσο να πάθει τίποτα η ίδια.

«Δεν ήταν σκοπός που να την απαγάγω και να της κάνω κακό. Ήμουν φυσιολογικό άτομο στις ερωτικές μου διαθέσεις. Δεν ήθελα ποτέ κάτι τέτοιο», είπε αρνούμενη την κατηγορία περί βιασμού και ασέλγειας στη μικρή.

«Την επόμενη μέρα το παιδί ήταν ζαλισμένο. Εκεί είχα την πολύ κακή ιδέα να συγκεντρώσω ίχνη κοκαΐνης από το σπίτι και να τη δώσω στη μικρή για να την αφυπνίσω και να δείχνει καλά», σημείωσε στην απολογία της.

«Δεν αντέδρασε όμως όπως ήθελα και την άφησα να κοιμηθεί λίγο ακόμα για να συνέλθει. Το πρωί του Σαββάτου, χωρίς να ξέρει ότι πέρασαν δύο μέρες από τότε που την πήρα στο σπίτι, ήρθε και μου είπε ότι ήρθε η ώρα να φύγουμε», σημείωσε στην απολογία της και συμπλήρωσε ότι είπε στη μικρή να την ακολουθεί μέχρι να πάρουν ταξί για να φύγουν. «Ο μόνος λόγος που της έδωσα χρήματα είναι επειδή φοβήθηκα μήπως φύγει από μόνη της, έτσι ώστε να έχει χρήματα πάνω της», είπε και συμπλήρωσε πως μετά πήγε στην Κατερίνη.

Αναφερόμενη στον συγκατηγορούμενό της είπε ότι ήταν συχνός πελάτης της και του ζήτησε να της φέρει τον υπολογιστή της, ενώ πρόσθεσε ότι δεν μίλησε σε κανέναν άλλον άνθρωπο.

Ο 41χρονος κατά τη διάρκεια της απολογίας του αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή στην απαγωγή. Παραδέχτηκε ότι έμαθε για την ενέργεια της 34χρονης ισχυριζόμενος ωστόσο ότι τη συμβούλευσε έντονα να γυρίσει πίσω το παιδί.

«Με είχε σοκάρει. Ήταν πολύ βαριά πράγματα για να ακούς», είπε στην απολογία του. «Αν μια στο εκατομμύριο πίστευα ότι θα κάνει κακό στο παιδί, θα έτρεχα αμέσως στην αστυνομία», είπε.

«Έψαχνε παιδιά»

Κόλαφος ήταν στην αγόρευσή της η εισαγγελέας, προτείνοντας την ενοχή της 34χρονης όπως κατηγορείται, δηλαδή για αρπαγή ανηλίκου με σκοπό να το μεταχειριστεί η δράστις σε ανήθικες ασχολίες, βιασμό, γενετήσια πράξη με ανήλικο, προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών για αποκλειστικά ιδία χρήση, έκθεση, όπως επίσης διακεκριμένη περίπτωση διακίνησης ναρκωτικών με τη μορφή της ανάμειξής τους σε ποτό με σκοπό τη διάθεσή τους.

Για τον 41χρονο πρότεινε την ενοχή του για τη συνέργεια στην αρπαγή και την αθώωσή του για την κατηγορία της έκθεσης, λόγω αμφιβολιών.

«Είχε προαποφασίσει τις ανήθικες πράξεις στις οποίες θα προέβαινε. Έψαχνε παιδιά. Είχε ξαναπάει στο ίδιο σχολείο», είπε στην αγόρευσή της.

«Της έδωσε ουσίες. Η μικρή ήταν σε φάση αφασίας και η κατηγορούμενη βρήκε ευκαιρία να κάνει ασελγείς πράξεις. Εκείνη την ώρα η ανήλικη βιάστηκε από την κατηγορούμενη», είπε χαρακτηριστικά.

Η δίκη συνεχίζεται με τις αγορεύσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης.