Skip to main content

Υπόθεση δολοφονίας μπάτλερ: Την αθώωση του 36χρονου προτείνει ο εισαγγελέας

Ο εισαγγελέας της έδρας του Πεντεμελούς Στρατοδικείου Θεσσαλονίκης προτείνει την αθώωση του 36χρονου για τη δολοφονία του μπάτλερ λόγω αμφιβολιών.

Την αθώωση του 36χρονου κατηγορούμενου για την υπόθεση δολοφονίας του 25χρονου μπάτλερ σε βίλα της Θεσσαλονίκης πρότεινε λόγω αμφιβολιών ο εισαγγελέας της έδρας του Πεντεμελούς Στρατοδικείου Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η πρότασή του βασίζεται στις αμφιβολίες του επειδή «λείπει το κίνητρο της εγκληματικής πράξης», ενώ όπως είπε, υπάρχει «ένα θολό σημείο για το αν ο στραγγαλισμός προήλθε από αριστερόχειρα η δεξιόχειρα». «Δεν μπορώ να καταλήξω καθώς υπάρχουν αμφιβολίες ότι είναι ένοχος, αν και είναι η πιθανότερη εκδοχή», είπε χαρακτηριστικά ο εισαγγελέας της έδρας.

Υπενθυμίζεται ότι ο 25χρονος οικιακός βοηθός με καταγωγή από τη Σρι Λάνκα βρέθηκε νεκρός στην πισίνα πολυτελούς οικίας στην οποία δούλευε στις 17 Φεβρουαρίου του 2013. Ο θάνατός του επήλθε από στραγγαλισμό ενώ το σώμα του τοποθετήθηκε μισοβυθισμένο στην πισίνα για να σβηστούν πιθανά ίχνη. Κατηγορούμενος για την υπόθεση βρέθηκε ο 36χρονος γιος της οικογένειας για την οποία εργαζόταν ο άτυχος νέος. Τότε υπηρετούσε τη στρατιωτική του θητεία. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο είναι ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που είδε ζωντανό τον 25χρονο.

Ο εισαγγελέας, αφού απέρριψε τις πιθανότητες να έπεσε είτε θύμα ληστείας/διάρρηξης είτε να μπήκαν γνωστοί και να τον σκότωσαν, σημείωσε πως υπάρχει και η τρίτη εκδοχή, με δράστη τον κατηγορούμενο.

«Είχε την ευκαιρία και τη χρονική εγγύτητα να το πράξει. Γνώριζε το σπίτι και θα μπορούσε να το κάνει ακόμα και όταν το θύμα κοιμόταν. Το ότι δεν βρέθηκε γενετικό του υλικό στο θύμα δεν σημαίνει τίποτα γιατί δεν βρέθηκε και κανενός άλλου», επισήμανε.

«Ωστόσο δεν μπορούμε να καταδικάσουμε έναν άνθρωπο αν δεν βρούμε το κίνητρο. Δεν ήταν οικονομικό, ούτε είχε σχέσεις με απαγορευμένες ουσίες ούτε ήταν θέμα εκδίκησης», είπε επισημαίνοντας ότι αυτό που εξετάζεται είναι το ερωτικό. «Δεν προκύπτει όμως ότι είναι ομοφυλόφιλος», πρόσθεσε.

Ο εισαγγελέας άφησε σαφείς αιχμές για τις παραλείψεις της αστυνομίας στην έρευνα, σημειώνοντας πως αν είχε βρεθεί γενετικό υλικό στα ρούχα, όλα τα ήταν ξεκάθαρα.

«Ο ιατροδικαστής κακώς τα έβαλε σε μια σακούλα όλα μαζί για DNA. H αστυνομία ωστόσο τα απέρριψε ως μη ουσιώδη για την υπόθεση», τόνισε.

«Δεν έχω καμία σχέση, είμαι αθώος»

Νωρίτερα, αφού εξετάστηκαν όλοι οι μάρτυρες κατηγορίας και υπεράσπισης, ο κατηγορούμενος απολογήθηκε αρνούμενος οποιαδήποτε εμπλοκή στη δολοφονία του 25χρονου οικιακού βοηθού.

«Θα ήθελα να εκφράσω τη θλίψη μου για τον θάνατο του παιδιού. Είμαι αθώος, δεν έχω καμία σχέση», ήταν τα πρώτα λόγια που είπε απευθυνόμενος στην έδρα.

Ο κατηγορούμενος είπε πως είδε τον 25χρονο λίγη ώρα αφού γύρισε από το στρατόπεδο στις 16 Φεβρουαρίου του 2013 και τον ρώτησε πού είναι η μαγείρισσα. Στη συνέχεια είπε πως τον συνάντησε άλλη μια φορά και το θύμα τον ρώτησε αν υπάρχει θέμα με το ίντερνετ. Έπειτα ισχυρίστηκε πως πήγε για διαδικτυακό πόκερ σε ίντερνετ καφέ και μετά γύρισε σπίτι και κοιμήθηκε.

«Το επόμενο πρωί γύρισα στο στρατόπεδο. Στην αρχή η μητέρα μου είπε ότι πνίγηκε ο βοηθός μας στην πισίνα. Μετά με ενημέρωσε ότι τελικά επρόκειτο για εγκληματική ενέργεια. Στη συνέχεια κατέθεσα την επόμενη ημέρα επέστρεψα στο στρατόπεδο», είπε στην απολογία του.

Αναφερόμενος στη σχέση του με το θύμα είπε ότι δεν τον γνώριζε καλά καθώς εργαζόταν για λίγο καιρό στο σπίτι τους και μάλιστα όταν ο ίδιος είχε έξοδο από το στρατόπεδο, είχε άλλες δραστηριότητες και δεν έμενε στο σπίτι. «Τέσσερις με πέντε φορές να τον είχα δει. Δεν πρόλαβα. Είχαμε τυπική σχέση», τόνισε.

Χαρακτήρισε ως πλάκα τις γυμνές φωτογραφίες που βρέθηκαν σε κοινή συνομιλία με τους φίλους του, απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς που τον φέρουν να τέλεσε το έγκλημα με σεξουαλικά κίνητρα.

«Δεν έχω καμία σχέση» επανέλαβε και στο τέλος της απολογίας του.

Η δίκη συνεχίζεται με τις αγορεύσεις των δικηγόρων.