Skip to main content

Υπόθεση Φουρθιώτη: H EΛΑΣ ταυτοποίησε όπλο και DNA

Η Ελληνική Αστυνομία θεωρεί ότι υπάρχει σύνδεση των δύο περιστατικών που εκτυλίχθησαν την περασμένη Παρασκευή στα βόρεια προάστια της Αθήνας

Σύνδεση των δύο περιστατικών που εκτυλίχθησαν την περασμένη Παρασκευή στα βόρεια προάστια της Αθήνας και οδήγησαν την ΕΛ.ΑΣ. στην έρευνα και την προσαγωγή του Μένιου Φουρθιώτη και δύο ακόμη ατόμων, φαίνεται πως προκύπτει από τη διερεύνηση των αρχών.

Διαβάστε: Έφοδος της ΕΛΑΣ στο σπίτι του Μένιου Φουρθιώτη - Προσήχθη ο παρουσιαστής

Συγκεκριμένα, κατά πληροφορίες, οι κάλυκες από τα καλάσνικοφ που χρησιμοποιήθηκαν στο περιστατικό των πυροβολισμών έξω από το σπίτι του παρουσιαστή ταιριάζουν με εκείνους που εντοπίστηκαν κατά την ένοπλη συμπλοκή και καταδίωξη επιβατών μοτοσυκλέτας και αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Διαβάστε ακόμη: Μένιος Φουρθιώτης: 15 κάλυκες βρέθηκαν έξω από το σπίτι του - Δείτε βίντεο

Επιπλέον, οι αρχές ταυτοποίησαν τον έναν από τους δύο προσαχθέντες, μέσω ανίχνευσης DNA σε σακίδιο το οποίο βρέθηκε στο σημείο της συμπλοκής.

Κατά πληροφορίες, πρόκειται για άτομο το οποίο στο παρελθόν φέρεται να έχει εμπλακεί σε υποθέσεις της νύχτας και συγκεκριμένα σε ομάδα εκβιαστών.

Τον παρουσιαστή είχε καταγγείλει ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης (δείτε ΕΔΩ), υποστηρίζοντας αφενός ότι εμπλέκεται σε «συμβόλαιο θανάτου» εναντίον του, αφετέρου ότι σκηνοθέτησε τις επιθέσεις στο δικό του σπίτι και τέλος για την επίθεση κατά των αστυνομικών της ΔΙΑΣ στη Νέα Ερυθραία.

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε έρευνα στο σπίτι του τηλεπαρουσιαστή στον Διόνυσο και στο κανάλι στα Μελίσσια, απ’ όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν κατασχεθεί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και άλλα αντικείμενα, για τη συλλογή στοιχείων προκειμένου να διαπιστωθεί αν ισχύουν οι καταγγελίες και κατα πόσον οι υποθέσεις συνδέονται.

Πηγή: kathimerini.gr