Skip to main content

Υπόθεση Μπούνγκα-Μπούνγκα: «Σοβαρά άρρωστος ο Μπερλουσκόνι» λένε οι εισαγγελείς

«Πιστεύουμε σίγουρα ότι ο Μπερλουσκόνι είναι σοβαρά άρρωστος και πάσχει από σοβαρή ασθένεια», δήλωσαν Ιταλοί εισαγγελείς.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι είναι σοβαρά άρρωστος και η δίκη του με τις κατηγορίες της δωροδοκίας θα πρέπει να ανασταλεί προσωρινά, δήλωσε την Τετάρτη εισαγγελέας του Μιλάνου.

Ο Μπερλουσκόνι, 84 ετών, αφότου μολύνθηκε με COVID-19 τον περασμένο Σεπτέμβριο εισάγεται συχνά στο νοσοκομείο και η υγεία του έχει επιδεινωθεί.

«Πιστεύουμε σίγουρα ότι ο Μπερλουσκόνι είναι σοβαρά άρρωστος και πάσχει από σοβαρή ασθένεια. Αυτό δείχνουν τα ιατρικά πιστοποιητικά και οι συμβούλοι», δήλωσε η εισαγγελέας Τιτσιάνα Σισιλιάνο.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια ακρόασης για μια υπόθεση που συνδέεται με μια άλλη στην οποία ο Μπερλουσκόνι αθωώθηκε για σεξουαλική επαφή με ένα ανήλικο κορίτσι με το ψευδώνυμο «Ρουμπί», ο Σικιλιάνο είπε ότι ο Μπερλουσκόνι θα πρέπει να εξαιρείται προσωρινά από τη μόνιμη δίκη.

Ο δικαστής θα αποφασίσει εάν θα διαχωρίσει τη θέση του Μπερλουσκόνι από τους άλλους κατηγορούμενους στις 26 Μαΐου, όταν θα υπάρξει νέα ακρόαση.

Ο τέσσερις φορές πρωθυπουργός κατηγορείται για δωροδοκία μαρτύρων για να παραμείνουν σιωπηλοί σχετικά με την υπόθεση πορνείας ανηλίκων, ξεκινώντας από το 2013. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες.

Ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο San Raffaele του Μιλάνου μετά από παραμονή πέντε ημερών το Σάββατο. Νοσηλεύτηκε τον Μάρτιο και δύο φορές τον Απρίλιο. Πήγε επίσης στο νοσοκομείο τον Ιανουάριο λόγω καρδιακού προβλήματος.

«Δέχεται φροντίδα στο σπίτι. Φυσικά ανησυχούμε », δήλωσε στους δημοσιογράφους ο δικηγόρος του Μπερλουσκόνι, Φεντερίκο Τσεκόνι.