Skip to main content

Υπόθεση Σκριπάλ: Στρατιωτικός γιατρός ο δεύτερος ύποπτος

Πρόκειται για τον Αλεξάντρ Μισκίν, ο οποίος φέρεται να ταξίδευε με το ψευδώνυμο Αλεξάντρ Πετρόφ, αναφέρεται στην ιστοσελίδα Bellingcat.

Στρατιωτικός γιατρός, ο οποίος εργάζεται για λογαριασμό των ρωσικών στρατιωτικών μυστικών υπηρεσιών, της GRU, είναι ο δεύτερος ύποπτος της υπόθεσης Σκριπάλ, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Bellingcat.

Πρόκειται για τον Αλεξάντρ Μισκίν, ο οποίος φέρεται να ταξίδευε με το ψευδώνυμο Αλεξάντρ Πετρόφ, αναφέρεται στη ίδια ερευνητική ιστοσελίδα, η οποία κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα έπειτα από μαρτυρίες ανθρώπων που γνωρίζουν τον ύποπτο, καθώς και από το διαβατήριο με το οποίο ταξίδεψε στη Βρετανία.

Τόσο το πραγματικό διαβατήριο όσο και το πλαστό, με το οποίο ο Μισκίν ταξίδεψε στο Λονδίνο, τον περασμένο Μάρτιο, έχουν την ίδια ημερομηνία γέννησης, αναφέρει το Bellingcat.

Στην ιστοσελίδα, η οποία εντός των ημερών θα αποκαλύψει πώς ακριβώς διεξήθη η έρευνα, αναφέρεται μάλιστα ότι ο Μισκίν στρατολογήθηκε στην GRU ενόσω ολοκλήρωνε τις σπουδές του στην Ιατρική. Στη συνέχεια έκανε αρκετά ταξίδια στην Ουκρανία – και κατά τις αναταραχές του 2013.

Η ιστοσελίδα Bellingcat ήταν εκείνη που τον περασμένο μήνα είχε αναγνωρίσει τον Ανατόλι Τσεπίγια ως τον πρώτο ύποπτο της δηλητηρίασης του Ρώσου πρώην πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του Γιούλια με Ναβιτσόκ. Ο Τσεπίγια επίσης φέρεται ότι ήταν πράκτορας της GRU, κάτι οποίο η Ρωσία το διέψευσε κατηγορηματικά.