Skip to main content

Θεσσαλονίκη - Θάνατος Τόσκο: Ελεύθεροι και οι άλλοι δύο οπαδοί

Αρνήθηκαν τις κατηγορίες οι δύο άνδρες που βρέθηκαν σήμερα ενώπιον της ανακρίτριας για την υπόθεση θανάτου του Βούλγαρου οπαδού.

Ελεύθεροι με όρους αφέθηκαν και οι άλλοι δύο οπαδοί του ΠΑΟΚ που πέρασαν σήμερα το κατώφλι της ανακρίτριας για την υπόθεση θανάτου του 28χρονου Βούλγαρου Τόσκο Μποτζατζίτσκι.

Οι δύο άνδρες ήταν ανάμεσα στους πέντε που ταυτοποιήθηκαν έπειτα από πολύμηνες έρευνες που πραγματοποίησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Όπως και οι δύο οπαδοί που απολογήθηκαν χθες, οι δύο άνδρες αφέθηκαν ελεύθεροι υπό την προϋπόθεση να εμφανίζονται στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής που διαμένουν, να μη φύγουν από τη χώρα και να μην εισέρχονται σε γήπεδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι δύο ισχυρίστηκαν πως δεν φέρουν καμία ευθύνη και ούτε συμμετείχαν σε καμία συμπλοκή που οδήγησε στον θάνατο του 28χρονου Τόσκο.

Σημειώνεται πως ο πέμπτος άνδρας που ταυτοποιήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίε,ς δεν έχει κληθεί σε απολογία μέχρι στιγμής, ενώ στις φυλακές κρατείται η 26χρονη οδηγός του οχήματος που παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα τον 28χρονο Βούλγαρο στην περιοχή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης τον περασμένο Ιανουάριο.

Για την υπόθεση είχαν συλληφθεί δύο άτομα, 24 και 26 ετών - ο δεύτερος αφέθηκε ελεύθερος, ο πρώτος οδηγήθηκε αρχικά στις φυλακές ωστόσο αποφυλακίστηκε με διάταξη της ανακρίτριας Θεσσαλονίκης.