Skip to main content

Υπόθεση Τόσκο: Η συγγνώμη της 27χρονης στην οικογένεια του Βούλγαρου οπαδού

Ξεκίνησε η δίκη για την υπόθεση θανάτου του Βούλγαρου οπαδού - Οκτώ άτομα κάθονται στο εδώλιο, ενώ όλοι αρνούνται τις κατηγορίες.

«Δεν αποδέχομαι την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση. Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από την οικογένεια. Δεν θα έκανα ποτέ κακό σε έναν άνθρωπο, ειδικά να αφαιρέσω την ψυχή ενός νέου ανθρώπου».

Αυτά είναι τα λόγια της 27χρονης που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση στην υπόθεση θανάτου του 28χρονου Βούλγαρου οπαδού, Τόσκο Μποτζατζίσκι, που έχασε τη ζωή του στη Θεσσαλονίκη τον Ιανουάριο του 2020 μετά από συμπλοκή που φέρεται να είχε οπαδικά χαρακτηριστικά.

Μετά από διακοπή της περασμένης Τετάρτης, η δίκη ξεκίνησε σήμερα Παρασκευή. Μαζί με την 27χρονη, που κατηγορείται ότι πέρασε με αυτοκίνητο πάνω από το σώμα του θύματος ενώ ήταν ήδη χτυπημένος στον δρόμο, στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης κάθονται άλλα επτά άτομα. Οι έξι, ηλικίας 25-28 ετών κατηγορούνται για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη καθώς και μια σειρά από άλλα αδικήματα. Ο τελευταίος κατηγορούμενος, 49 ετών που φέρεται να διατηρούσε δεσμό με την 27χρονη, κατηγορείται μεταξύ άλλων για ηθική αυτουργία στην ανθρωποκτονία.

Ο ίδιος δήλωσε «βαθιά συγκινημένος για την απώλεια του παιδιού».

«Μεγαλώνω και εγώ δύο παιδιά. Βρέθηκα τη λάθος στιγμή στο λάθος σημείο. Να λάμψει η αλήθεια και να μάθουν και αυτοί οι γονείς την αλήθεια», υποστήριξε μετά την ανάγνωση του κατηγορητηρίου.

Οτι δεν έχουν καμία ανάμειξη και ότι είναι αθώοι δήλωσαν και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι.

Τη δική τους θέση θα αναπτύξουν στις απολογίες τους μετά την εξέταση των μαρτύρων.

Σημειώνεται πως οι μάρτυρες του κατηγορητηρίου ανέρχονται στους 23, ενώ κατά την ακροαματική διαδικασία που αναμένεται να έχει διάρκεια θα κληθούν και μάρτυρες υπεράσπισης.

Υπενθυμίζεται ότι ο άτυχος νεαρός, οπαδός της βουλγαρικής και αδελφοποιημένης με τους οπαδούς του Άρη, Μποτέφ Πλόβντιβ, είχε βρεθεί στη Θεσσαλονίκη με συμπατριώτες του προκειμένου να παρακολουθήσουν τον αγώνα μεταξύ Άρη και ΠΑΟΚ στις 4 Ιανουαρίου του 2020.

Την επόμενη μέρα, την ώρα που κάθονταν σε καφέ στην περιοχή του Μεγάρου Μουσικής με οπαδούς της ομάδας του αλλά και του Άρη, δέχτηκαν επίθεση από οπαδούς του ΠΑΟΚ. Από τα χτυπήματα, ο 28χρονος έπεσε στο οδόστρωμα ενώ μισθωμένο αυτοκίνητο που φέρεται να οδηγούσε η 27χρονη κατηγορούμενη πέρασε από πάνω του, με αποτέλεσμα ο άτυχος νεαρός να καταλήξει.