Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022
x

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ - ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΜΠΟΤΣΟΥΑΝΑ: ΤΑ 4 ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ ΑΠΟ ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ

Οι αποφάσεις της κυβέρνησης ελήφθησαν ύστερα από εισήγηση της Υγειονομικής Επιτροπής - Τα τέσσερα μέτρα που θα ισχύουν από αύριο Σάββατο

Αναφορικά με την εμφάνιση της νέας παραλλαγής B.1.1.529 (μετάλλαξη της Μποτσουάνα) του SARS-COV-2, ύστερα από εισήγηση της Υγειονομικής Επιτροπής, ελήφθησαν οι εξής αποφάσεις της Kυβέρνησης για τις χώρες Νότια Αφρική, Μποτσουάνα, Ναμίμπια, Λεσότο, Ζιμπάμπουε, Μοζαμβίκη, Εσουατίνι, Ζάμπια και Μαλάουι:

Διαβάστε: Έφτασε στην Ευρώπη η παραλλαγή της Μποτσουάνα - Ανιχνεύθηκε το πρώτο κρούσμα στο Βέλγιο

· Επιτρέπεται η είσοδος μόνο Ελλήνων υπηκόων και άλλων υπηκόων μόνο για απολύτως απαραίτητες (essential) μετακινήσεις με την προϋπόθεση μοριακού ελέγχου (PCR) 72 ωρών ανεξαρτήτως της εμβολιαστικής τους κατάστασης.

· Για την είσοδό τους απαραίτητη προϋπόθεση είναι η παροχή άδειας από τις κατά τόπους Πρεσβείες, Προξενεία και Προξενικές Αρχές άλλων χωρών, που εκπροσωπούν την xώρα μας σε περίπτωση απουσίας Ελληνικής Πρεσβείας.

· Κατά την είσοδό τους στη χώρα θα γίνεται καθολικός έλεγχος με ταχύ αντιγονικό τεστ (Rapid Antigen Test).

· Μετά την είσοδο στη χώρα θα επιβάλλεται περιορισμός τους σε ξενοδοχεία καραντίνας για 10 ημέρες και επανέλεγχός τους με την παρέλευση του δεκαημέρου και λήξη της καραντίνας με την προϋπόθεση αρνητικού μοριακού ελέγχου (PCR).

Το υπουργείου επισημαίνει ότι έως σήμερα δεν υπάρχουν απευθείας πτήσεις με τις συγκεκριμένες χώρες. Τα ανωτέρω ισχύουν από αύριο Σάββατο 27 Νοεμβρίου ώρα 06.00 π.μ.

Δείτε επίσης: Η Κομισιόν συνιστά την απαγόρευση στην ΕΕ όλων των πτήσεων από τη νότια Αφρική
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ