Skip to main content

Τουρκικό υπουργείο Μεταφορών: Νέα πύλη προς την Ευρώπη η ακτοπλοϊκή σύνδεση με Θεσσαλονίκη

Το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών της Τουρκίας έστειλε μήνυμα για την έναρξη της ακτοπλοϊκής γραμμής μεταξύ Θεσσαλονίκης και Σμύρνης

Μήνυμα για την έναρξη της ακτοπλοϊκής γραμμής μεταξύ Θεσσαλονίκης και Σμύρνης με το πλοίο έστειλε το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών της Τουρκίας και συγκεκριμένα η Γενική Διεύθυνση Ναυτιλιακών Υποθέσεων.

Αναφέρει ότι «η γραμμή Ro-Pax (σ.σ. τύπος επιβατηγού-οχηματαγωγού εμπορικού πλοίου), που ιδρύθηκε μεταξύ του λιμένα Alsancak και του λιμένα Θεσσαλονίκης, ξεκινάει τα ταξίδια της στις 11 Οκτωβρίου 2022. Καλή επιτυχία στη χώρα μας, που αποτελεί τη νέα πύλη προς την Ευρώπη για τις εξαγωγές μας μέσω Θεσσαλονίκης».

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Σμύρνης Μαχμούτ Οζγκενέρ τόνισε σε δήλωσή του για τη νέα ακτοπλοϊκή σύνδεση ότι «μπορεί να αναπτύξει μια ολοκληρωμένη μεταφορά ξεκινώντας από τη Σμύρνη δια θαλάσσης, φτάνοντας στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια στην Ευρώπη».

Σημειώνεται ότι το πρώτο δρομολόγιo του «Smyrna Di Levante» ξεκίνησε χθες από τη Θεσσαλονίκη, ενώ σήμερα στις 17:00 θα πραγματοποιηθεί η επιστροφή του πλοίου από την Τουρκία και το λιμάνι της Σμύρνης.