Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020
x

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: ΕΝΟΣ ΛΕΠΤΟΥ ΣΙΓΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗΝ ΤΟΥ ΠΑΤΙ

Το σχετικό αίτημα υποβλήθηκε από τον Γάλλο υπουργό Παιδείας κατά τη διάρκεια των εργασιών της άτυπης συνόδου υπουργών Παιδείας της ΕΕ.

Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Γάλλου εκπαιδευτικού Σαμουέλ Πατί, που έπεσε θύμα δολοφονικής επίθεσης στο Παρίσι, θα τηρήσουν τα σχολεία όλης της χώρας τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου, σύμφωνα με εγκύκλιο που έστειλε σήμερα το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Το σχετικό αίτημα υποβλήθηκε από τον Γάλλο υπουργό Παιδείας Jean-Michel Blanquer κατά τη διάρκεια των εργασιών της άτυπης συνόδου υπουργών Παιδείας των κρατών-μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης, που φιλοξένησε διαδικτυακά η προεδρεύουσα Ελλάδα, δια του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων την Πέμπτη 29 και Παρασκευή 30 Οκτωβρίου.

Η υφυπουργός Σοφία Ζαχαράκη ανακοίνωσε τη σχετική απόφαση κατά τη διάρκεια της Συνόδου. Αρκετά κράτη-μέλη συντάχθηκαν, ενώ υπήρξε διάχυτη η έκφραση συμπαράστασης προς τη Γαλλία για τα πρόσφατα τρομοκρατικά χτυπήματα που υπέστη.

Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως επικοινώνησε με τον Γάλλο Υπουργό Παιδείας Jean-Michel Blanquer και τον Γάλλο Πρέσβη στην Ελλάδα Patrick Maisonnave μετά τη δολοφονία του Σαμουέλ Πατί, για να εκφράσει τη συμπαράσταση του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων στη Γαλλία, στον γαλλικό λαό και στην εκπαιδευτική κοινότητα ειδικότερα και για να καταδικάσει τις αποτρόπαιες αυτές πράξεις βίας και τρομοκρατίας.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ