Skip to main content

Υπ.Παιδείας:Διαψεύδει τα περί συλλήψεων μαθητών και γονέων στο Αγρίνιο

Το υπουργείο Παιδείας διευκρινίζει ότι κάτι τέτοιο θα ήταν εντελώς παράνομο «μετά και την κατάργηση της σχετικής διάταξης του νόμου Διαμαντοπούλου»

Σε διάψευση των πληροφοριών, που είχε δημοσιεύσει τοπικό site του Αγρινίου, για συλλήψεις μαθητών και των γονέων τους με κατηγορία ότι υποκίνησαν την κατάληψη του σχολείο τους, προχώρησε με ανακοίνωση του το υπουργείο Παιδείας.

Το υπουργείο Παιδείας διευκρινίζει ότι κάτι τέτοιο θα ήταν εντελώς παράνομο «μετά και την κατάργηση της σχετικής διάταξης του νόμου Διαμαντοπούλου (4009/11) που ποινικοποιούσε τις μαθητικές καταλήψεις».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας:

«Fake News η σύλληψη δύο μαθητών στο Αγρίνιο.

Με αφορμή ψευδές δημοσίευμα της ιστοσελίδας Agriniopress -το οποίο αναπαράχθηκε και από άλλες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες- περί δήθεν σύλληψης δύο ανήλικων μαθητών Γυμνασίου σε σχολείο στο Αγρίνιο, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων διευκρινίζει:

Καμία σύλληψη μαθητή δεν υπήρξε στο Αγρίνιο. Θα ήταν εξάλλου εντελώς παράνομο μετά και την κατάργηση της σχετικής διάταξης του νόμου Διαμαντοπούλου (4009/11) που ποινικοποιούσε τις μαθητικές καταλήψεις.

Είναι προφανής ο στόχος τόσο του αρχικού δημοσιεύματος όσο και της αναπαραγωγής του από ορισμένες ιστοσελίδες που δημοσίευσαν την δήθεν είδηση χωρίς να επιβεβαιώσουν αν ανταποκρίνεται στην αλήθεια».