Skip to main content

Ιππότης ο… Ηρακλής στη Ρόδο-Νίκησε με 86-88 τον Κολοσσό (video)

Ο Γηραιός δεν έχασε ποτέ την πρωτοπορία στο σκορ, ο Τέπιτς πέτυχε ένα κρίσιμο καλάθι στα 15΄΄ για το 85-81 και οι φιλοξενούμενοι κράτησαν τη νίκη.

Πιο ψύχραιμος στα κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού, ο Ηρακλής πέτυχε σημαντική νίκη στη Ρόδο επί του (ως σήμερα ισόβαθμού του) Κολοσσού με 88-86, για τη 10η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ, και βελτίωσε το ρεκόρ του στο 5-5. Ζάρας και Σούλερ (από 17 πόντους) «κουβάλησαν» τους νικητές στο πρώτο ημίχρονο, ενώ Χάνλαν, Οκερεαφόρ και Καββαδάς ανέλαβαν δράση στο β΄ μέρος.

Οι Τουντζιαράκης, Αγκμπελέσε και Τζάκσον ήταν οι κορυφαίοι των γηπεδούχων, που όμως είχαν σε πολύ κακή βραδιά τον Μπρέιζελτον.

Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο ως τα τελευταία 2,5 λεπτά του ημιχρόνου, όταν ο «Γηραιός», με έξι πόντους του Ζάρα και πέντε του Σούλερ, έκανε ένα επιμέρους σκορ 11-2 και δημιούργησε μία διαφορά δώδεκα πόντων (53-41). Ο Κολοσσός πλησίασε στους τέσσερις (60-64 στο 28΄), αλλά τα τρίποντα του Χάνλαν και του Τέπιτς κράτησαν τους Θεσσαλονικείς μπροστά στο σκορ. Με πρωταγωνιστές τους Τουντζιαράκη και Αγκμπελέσε, οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 70-68 στις αρχές της τελευταίας περιόδου και το ματς έγινε ντέρμπι. Ο Ηρακλής, πάντως, δεν έχασε ποτέ την πρωτοπορία στο σκορ, ο Τέπιτς πέτυχε ένα κρίσιμο καλάθι στα 15΄΄ για το 85-81 και οι φιλοξενούμενοι κράτησαν τη νίκη, αφού ο Μπρέιζελτον (που έμεινε άποντος με οκτώ άστοχα σουτ) έχασε στην εκπνοή την ευκαιρία να στείλει το ματς στην παράταση.