Skip to main content

Υψηλή τουρκική αντιπροσωπεία στη Λιβύη με εντολή Ερντογάν

Ο Τούρκος πρόεδρος έδωσε εντολή να μεταβεί στη Λιβύη υψηλή τουρκική αντιπροσωπεία, λίγο πριν από τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ.

Υψηλού επιπέδου αντιπροσωπεία στέλνει ο πρόεδρος Ερντογάν στη Λιβύη, λίγο πριν από τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ.

Όπως μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης και αναμεταδίδει το ertnews.gr, ο Τούρκος πρόεδρος έδωσε εντολή να μεταβεί στη Λιβύη υψηλή τουρκική αντιπροσωπεία που αποτελείται από τον υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, τον υπουργό Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϋλού, τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Γιασάρ Γκιουλέρ, τον Αρχηγό της ΜΙΤ Χακάν Φιντάν, τον επικεφαλής της Διεύθυνσης Επικοινωνίας Φαχρετίν Αλτούν και τον Εκπρόσωπο της Προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν. Κατά τη διάρκεια της μονοήμερης επίσκεψης, η τουρκική αντιπροσωπεία θα πραγματοποιήσει συνομιλίες με τον πρωθυπουργό της Λιβύης Αμπντουλχάμ Ντιμπέιμπε και τους αντίστοιχους Λίβυους υπουργούς. Η αντιπροσωπεία αναμένεται επίσης να συναντηθεί με τον επί κεφαλής του Προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης, Μοχάμεντ αλ Μένφι.

Πριν αναχωρήσει για τη Λιβύη ο Χουλουσί Ακάρ μετέβη στη Σικελία, όπου συναντήθηκε με τον Βρετανό ομόλογό του, τον οποίον συνάντησε επί του αεροπλανοφόρου HMS Queen Elizabeth που ήταν αγκυροβολημένο στο λιμάνι Augusta. Επίσης είχε συνάντηση με τον Ιταλό υπουργό Άμυνας Λορέντζο Γουερίνι. Κατά την τριμερή αυτή συνάντηση έγινε ανταλλαγή απόψεων για τις σχέσεις των τριών χωρών στους τομείς άμυνας και ασφάλειας και για περιφερειακά θέματα.