Skip to main content

Ιρλανδία: Ρεκόρ κρουσμάτων από τον περασμένο Ιανουάριο

Τα περιοριστικά μέτρα χαλάρωσαν περαιτέρω στην Ιρλανδία, με νυχτερινά κέντρα να ανοίγουν για πρώτη φορά έπειτα από σχεδόν 20 μήνες.

Το υπουργείο Υγείας της Ιρλανδίας ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι τα κρούσματα του SARS-CoV-2 αυξήθηκαν ραγδαία φθάνοντας τα 2.605 σε 24 ώρες, τα περισσότερα από τον Ιανουάριο.

Χθες το πρωί νοσηλεύονταν σε ιρλανδικά νοσοκομεία 487 ασθενείς με την COVID-19, 99 σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ).

Προχθές Τετάρτη το υπουργείο ανέφερε πως καταγράφηκαν 67 θάνατοι εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19 το προηγούμενο επταήμερο, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού να φθάνει τους 5.436 νεκρούς.

Πρόσφατα, τα περιοριστικά μέτρα χαλάρωσαν περαιτέρω στην Ιρλανδία, με νυχτερινά κέντρα να ανοίγουν για πρώτη φορά έπειτα από σχεδόν 20 μήνες, το όριο των παρευρισκόμενων σε συναθροίσεις σε εξωτερικούς χώρους να καταργείται, όπως και στον αριθμό των ανθρώπων που μπορούν να πηγαίνουν σε γάμους και θρησκευτικές τελευτές.

Παραμένουν σε ισχύ μέτρα όπως η υποχρέωση να επιδεικνύεται υγειονομικό πάσο για την είσοδο σε εστιατόρια, μπαρ και νυχτερινά κέντρα, η χρήση μάσκας σε νοσοκομεία και κλινικές, καταστήματα και μέσα μαζικής μεταφοράς, καθώς και η τήρηση της λεγόμενης κοινωνικής απόστασης.

Ωστόσο, η αύξηση των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού έχει θορυβήσει τους αξιωματούχους των υπηρεσιών δημόσιας υγείας, που τόνισαν χθες ότι στα δημόσια νοσοκομεία οι διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ που απομένουν είναι μόλις 206.