Skip to main content

Εισαγγελέας για τη συρροή σε χωριό της Θεσσαλονίκης μετά το δημοσίευμα της Voria

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με τη συρροή κρουσμάτων σε χωριό.

Την παρέμβαση εισαγγελέα προκάλεσαν οι αποκαλύψεις της Voria.gr σχετικά με τη συρροή κρουσμάτων σε χωριό της ανατολικής Θεσσαλονίκης και τις μαρτυρίες κατοίκων που καταλογίζουν ευθύνες στον ιερέα, καθώς, όπως αναφέρουν, δεν τηρούσε τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό.

Διαβάστε εδώ: Κορωνοϊός: Συρροή κρουσμάτων σε χωριό της Θεσσαλονίκης - Ευθύνες στον ιερέα

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να ερευνηθεί αν στοιχειοθετείται το αδίκημα της παραβίασης των μέτρων για την αποτροπή μολυσματικών ασθενειών.

Στο πλαίσιο της έρευνας, η οποία θα διεξαχθεί από την αστυνομία, αναμένεται να εξεταστεί μεταξύ άλλων αν υπήρξε συρροή κρουσμάτων καθώς και αν παραβιάστηκαν τα μέτρα.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με μαρτυρίες που έφθασαν στη Voria.gr, ο ιερέας καθώς και άτομα του περιβάλλοντός του δεν τηρούσαν τα προβλεπόμενα μέτρα. Σημειώνεται δε, ότι παρά τις απαγορεύσεις, στην εκκλησία του χωριού τελέστηκε προ ημερών κηδεία παρουσία δεκάδων ατόμων.