Skip to main content

Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι από σήμερα το βράδυ

Ποιες περιοχές της χώρας θα πληγούν από τη νέα κακοκαιρία που αναμένεται να σημειωθεί από σήμερα το βράδυ έως και την Κυριακή.

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα το βράδυ και μέχρι τις πρωινές ώρες της Κυριακής με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους πολύ ισχυρούς έως θυελλώδεις ανέμους.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, θα επηρεαστούν με ισχυρές βροχές και καταιγίδες:

Α. Από σήμερα το βράδυ (9/12) και έως το απόγευμα της Παρασκευής (10/12): τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και η δυτική Πελοπόννησος.

Β. Την Παρασκευή (10/12):

1. Μέχρι το μεσημέρι: Οι προαναφερθείσες περιοχές και η δυτική, η κεντρική Μακεδονία βαθμιαία η ανατολική Μακεδονία, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, η Θεσσαλία, η κεντρική Στερεά, οι Σποράδες, η Εύβοια, η ανατολική Πελοπόννησος και πρόσκαιρα και η ανατολική Στερεά.

2. Μέχρι αργά το απόγευμα η Θράκη.

3. Από το μεσημέρι και μέχρι αργά το βράδυ τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

4. Μέχρι αργά το μεσημέρι πρόσκαιρα οι Κυκλάδες και η δυτική Κρήτη.

Γ. Θυελλώδεις νότιοι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη με ένταση 7 με 8 μποφόρ και την Παρασκευή (10/12) στο Αιγαίο θα φτάσουν τοπικά 9 μποφόρ.

Δ. Από τη νύχτα της Παρασκευής (10/12) ένα νέο κύμα κακοκαιρίας θα επηρεάσει όλη τη χώρα από τα δυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες καθώς και χιονοπτώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά. Θα επηρεαστούν αρχικά το Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, τα νησιά του βoρείου και του ανατολικού Αιγαίου, η Εύβοια, οι Κυκλάδες, και πιθανώς πρόσκαιρα τα βορειότερα τμήματα των Δωδεκανήσων.

Τα έντονα φαινόμενα το Σάββατο (11/12) θα επηρεάσουν και την Αττική.