Skip to main content

Εισαγγελέας: Ένοχοι ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου και ο μεσίτης για τον θάνατο του Ζακ

Την ενοχή του ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου και του μεσίτη εισηγήθηκε σήμερα ο εισαγγελέας για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου.

Την ενοχή του ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου και του μεσίτη που είχαν κατηγορηθεί για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, πρότεινε ο εισαγγελέας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Σωτήρης Μπουγιούκος. Κατά την εισαγγελική πρόταση και οι δύο πρέπει να κηρυχθούν ένοχοι για το αδίκημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης που είναι κακούργημα.

Αντίθετα ο εισαγγελικός λειτουργός πρότεινε να κηρυχθούν αθώοι οι τέσσερις αστυνομικοί οι οποίοι επίσης αντιμετώπιζαν κατηγορίες για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου που συνέβη σε κοσμηματοπωλείο του κέντρου της Αθήνας, όπου είχε εισέλθει το θύμα και δέχθηκε σκληρά χτυπήματα από τους δύο πρώτους κατηγορουμένους.

Ο εισαγγελέας αξιολογώντας όλα τα στοιχεία της δικογραφίας επισήμανε ότι οι δύο κατηγορούμενοι έδρασαν τιμωρητικά και με βάση τα ιατροδικαστικά ευρήματα κατέληξε στο συμπέρασμα, ότι τα δικά τους σφοδρά χτυπήματα συνδέονται αιτιωδώς με τις ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις που ενεργοποίησαν μηχανισμό στο θύμα και οδήγησαν στο θάνατο του. Και όλη τη διάρκεια της εισαγγελικής αγόρευσης ήταν παρόντες στο δικαστήριο οι γονείς του Ζακ Κωστόπουλου και η μητέρα του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα, Μάγδα.

Η δίκη θα συνεχιστεί τη Δευτέρα με αγορεύσεις συνηγόρων της οικογένειας του θύματος.

Πηγή: ΣΚΑΪ