Skip to main content

Ανατροπή: Δεν ανοίγουν τα καταστήματα σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Αχαΐα!

Αργά το απόγευμα της Παρασκευής συνεδρίασε εκτάκτως η επιτροπή παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη και Υγείας Βασίλη Κικίλια

Να μην ανοίξουν τελικά τα καταστήματα λιανεμπορίου σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Αχαΐα εισηγείται η επιτροπή λοιμωξιολόγων, ανατρέποντας τα δεδομένα για το άνοιγμα της Δευτέρας και ενώ οι επιχειρηματίες ετοίμαζαν από το πρωί της Παρασκευής τις βιτρίνες τους και παραλάμβαναν νέα προϊόντα.

Αργά το απόγευμα της Παρασκευής συνεδρίασε εκτάκτως η επιτροπή παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη και Υγείας Βασίλη Κικίλια.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης βρέθηκαν τα επιβαρυμένα επιδημιολογικά δεδομένα στις κόκκινες περιοχές της χώρας, όπως η Θεσσαλονίκη, η Αχαΐα και η Κοζάνη.

Διαβάστε: Ανησυχία για Θεσσαλονίκη - Αύξηση 270% στις εισαγωγές ασθενών Covid τον Μάρτιο

Την αναστολή ανοίγματος του λιανεμπορίου αναμένεται να ανακοινώσει το πρωί του Σαββάτου, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση, υιοθετώντας τη σχετική εισήγηση της επιτροπής λοιμωξιολόγων.

Η εισήγηση της επιτροπής έρχεται στο παραπέντε της εφαρμογής των μέτρων χαλάρωσης που είχε ανακοινώσει η κυβέρνηση τις προηγούμενες ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι οι μετακινήσεις από δήμο σε δήμο θα μπορούσαν να ξεκινήσουν εκ νέου από αύριο Σάββατο 3 Απριλίου.

Καμπανάκι κινδύνου για την αύξηση του επιδημιολογογικού φορτίου στην Βόρεια Ελλάδα κυρίως σε Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, έκρουσε νωρίτερα η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, στην ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την πορεία της πανδημίας στη χώρα.