Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022
x

ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ NAVTEX ΤΟ ORUC REIS ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΟ ΠΟΜΠΟ

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει τον πομπό του κλειστό και δεν υπάρχει επικοινωνία με τα ελληνικά πλοία που βρίσκονται στην περιοχή.

Σε τεντωμένο σχοινί για μια ακόμα φορά οι ελληνοτουρκικές σχέσεις καθώς οι Τούρκοι έκαναν πράξη τις προθέσεις τους βάζοντας το τουρκικό ωκεανογραφικό Oruc Reis εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στη δεσμευμένη με NAVTEX περιοχή νοτιοδυτικά του Καστελλορίζου.

Το Oruc Reis κινείται με 5 κόμβους νότια λαο συνοδεύεταο από τουρκικά πολεμικά πλοία, στα όρια της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει τον πομπό του κλειστό και δεν υπάρχει επικοινωνία με τα ελληνικά πλοία που βρίσκονται στην περιοχή.

Διπλωματικό μπρα ντε φερ Αθήνας Άγκυρας

Το θερμόμετρο των διπλωματικών διεργασιών έχει ανέβει επικίνδυνα, καθώς ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Στη διάρκεια της επικοινωνίας, ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τη νέα παράνομη τουρκική NAVTEX για έρευνες νοτίως του Καστελόριζου.

Την ίδια ώρα το τουρκικό ΥΠΕΞ σε ανακοίνωσή του ψέγει την Αθήνα για τις κινήσεις της, λέγοντας πως οι έρευνες γίνονται εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ