Skip to main content

Ισόβια για δεύτερη φορά σε μάνα και πατριό για τον φόνο του Πολύζου

Ομόφωνα ένοχοι χωρίς ελαφρυντικά κρίθηκαν για τη δολοφονία του Κωστή Πολύζου η μητέρα και ο πατριός του με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Ένοχοι για τον φόνο του Κωστή Πολύζου από την Σιάτιστα Κοζάνης κρίθηκαν για δεύτερη φορά η μητέρα και ο πατριός του.

Η πολύκροτη υπόθεση δικάστηκε σήμερα σε δεύτερο βαθμό μετά από έφεση, από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη που έκρινε ομόφωνα ένοχους χωρίς ελαφρυντικά την μητέρα και τον πατριό του Κωστή Πολύζου, με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης για την δολοφονία του παιδιού τους σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Όπως μεταδίδει το kozanilife.gr, καταπέλτης στην τελευταία συνεδρίαση του Εφετείου ήταν ο Εισαγγελέας, ο οποίος πρότεινε την ενοχή των κατηγορουμένων χωρίς ελαφρυντικά. Κατά την πρότασή του ο Εισαγγελέας ανέφερε για πρώτη φορά ότι ο Κωστής Πολύζος δολοφονήθηκε με στραγγαλισμό, ενώ τα κίνητρα των δραστών ήταν οι μεταξύ τους εντάσεις καθώς και τα οικονομικά κίνητρα, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Αντί να βοηθήσουν το παιδί να ορθοποδήσει, το κατέστρεψαν οικονομικά».

Προηγουμένως στη Δικαστική αίθουσα κατόπιν της παρέμβασης του συνήγορου υπεράσπισης κ. Απόστολου Λύτρα, πρότεινε να τους αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου και το ελαφρυντικό της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς, αναφερόμενος και στα προβλήματα υγείας τη μητέρας του Κωστή Πολύζου.

Στο τέλος της δίκης τον λόγο πήρε η μητέρα του Κωστή Πολύζου απευθυνόμενη στη δικαστική έδρα, λέγοντας: «Λυπόμαστε για εσάς. Καταδικάσατε δύο αθώους. Πως θα κοιμηθείτε το βράδυ που βάλατε στη φυλακή δύο αθώους. Εγώ θα κοιμηθώ ήσυχη το βράδυ, αναρωτιέμαι για εσάς».