Skip to main content

Ισόβια στον 22χρονο που μαχαίρωσε μέχρι θανάτου έναν 20χρονο σε πάρκο των Σερρών

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης τον έκρινε ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Ισόβια δεσμά και επιπλέον ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών επιβλήθηκαν στον 22χρονο κατηγορούμενο για το άγριο έγκλημα στις Σέρρες με θύμα 20χρονο. Ο νεαρός πέθανε ακαριαία σε πάρκο των Σερρών στις 10 Αυγούστου του 2021 μετά από μαχαιριά που δέχθηκε στον θώρακα.

Διαβάστε σχετικά - Έγκλημα στις Σέρρες: «Πάνω στα νεύρα μου ανέβασα το στόρι με το μαχαίρι»

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης τον έκρινε ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Διαβάστε επίσης - Έγκλημα στις Σέρρες - «Έκανε τρία βήματα και έπεσε νεκρός. Του είπε ψόφα μπαστ@@@@»

«Να σαπίσεις στη φυλακή. Να στοιχειώσεις. Κατέστρεψες μια οικογένεια», φώναξε ο πατέρας του θύματος την ώρα που ο κατηγορούμενος απομακρυνόταν από την αίθουσα για να επιστρέψει στη φυλακή.

Το έγκλημα είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο κυρίως λόγω του νεαρού της ηλικίας τόσο του θύματος όσο και του κατηγορούμενου, που μάλιστα μετά το φονικό ανέβασε στο Instagram μια φωτογραφία όπου κρατάει μαχαίρι και έγραφε «κάθε φορά που σφάζω κάποιον θα ανεβάζω στορι».

Νωρίτερα στην απολογία του ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε πως βρέθηκε τυχαία με τον κατηγορούμενο στο πάρκο και εκείνος ήταν που ξεκίνησε τον καβγά. Για το μαχαίρι είπε πως πράγματι το είχε μαζί του, αλλά δεν θα το έβγαζε αν δεν το ζητούσε το θύμα που το έριξε κάτω. Για τη στιγμή της πάλης, ισχυρίστηκε πως πήρε το μαχαίρι από κάτω για να προστατευθεί και ότι δεν κατάλαβε πού τον χτύπησε.

Η δίκη συνοδεύτηκε από εντάσεις, με τους συγγενείς του θύματος να φωνάζουν πολλές φορές λόγια οργής προς τον κατηγορούμενο.