Skip to main content

Ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Γάζα μετά από εκτοξεύσεις ρουκετών

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως βομβάρδισε θέσεις της Χαμάς σε αντίποινα για ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν από τον θύλακο εναντίον του Ισραήλ.

Ισραηλινά άρματα μάχης βομβάρδισαν νωρίς σήμερα το πρωί θέσεις του ισλαμιστικού παλαιστινιακού κινήματος Χαμάς στη λωρίδα της Γάζας σε αντίποινα για ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν από τον θύλακο εναντίον του Ισραήλ, αλλά και για χρήση εμπρηστικών μπαλονιών εναντίον του εβραϊκού κράτους.

«Τα άρματα μάχης έβαλαν στόχο αριθμό στρατιωτικών παρατηρητηρίων» της Χαμάς στη λωρίδα της Γάζας, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο ισραηλινός στρατός.

Εκτός των ρουκετών και των εμπρηστικών μπαλονιών, ο στρατός, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, έκανε λόγο για συγκρούσεις το βράδυ κατά μήκος του φράκτη ασφαλείας που χωρίζει το Ισραήλ από τη Γάζα.

Καμιά ανθρώπινη απώλεια δεν έχει αναφερθεί αφού τα πυρά αρμάτων μάχης επιβεβαιώθηκαν από πηγές στις δυνάμεις ασφαλείας στη λωρίδα της Γάζας. Δεν έχουν αναφερθεί ούτε τραυματισμοί.

Στη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, ο ισραηλινός στρατός πραγματοποίησε νυκτερινά πλήγματα εναντίον θέσεων του ισλαμιστικού κινήματος, ανακοινώνοντας πως πρόκειται για αντίποινα για τα εμπρηστικά μπαλόνια.

Οι ισραηλινοί πυροσβέστες στις μεθοριακές περιοχές κατέγραψαν 28 πυρκαγιές στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας και αγρότες δήλωσαν πως έχουν προκληθεί σημαντικές ζημιές στα περιβόλια τους.

Οι πυροσβέστες δήλωσαν πως από τις 6 Αυγούστου έχουν εντοπίσει 149 πυρκαγιές στο νότιο Ισραήλ, που προκλήθηκαν από εμπρηστικά μπαλόνια προερχόμενα από τη λωρίδα της Γάζας.