Skip to main content

Εισβολή Ρουβίκωνα στο ιατρείο της λοιμωξιολόγου Ελένης Γιαμαρέλλου (video)

Τα μέλη της αναρχικής ομάδας Ρουβίκωνας, αφού εισέβαλαν στο γραφείο της λοιμωξιολόγου Ελ. Γιαμαρέλλου, την εγκάλεσαν για δηλώσεις της

Στο γραφείο της καθηγήτριας Λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ελένης Γιαμαρέλλου, εισέβαλαν το Σάββατο μέλη της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας».

Συγκεκριμένα, τα μέλη της αναρχικής ομάδας, αφού εισέβαλαν στο γραφείο της λοιμωξιολόγου, την εγκάλεσαν για δηλώσεις της και συγκεκριμένα τόσο για εκείνη που έλεγε πως ο κορωνοϊός δεν κολλάει με τη θεία κοινωνία όσο και για εκείνη που καλούσε τους εργαζόμενους «να περπατήσουν» και να μην παίρνουν κατ' ανάγκη τα ΜΜΜ. Μάλιστα, παρούσα τη στιγμή της εισβολής ήταν και μία ασθενής υπό εξέταση.

Σε βίντεο που ανάρτησαν οι ίδιοι στο διαδίκτυο, η Ελένη Γιαμαρέλλου ακούγεται να τους απαντά:

«Ποιος από εσάς είναι γιατρός;»

Σύμφωνα με ανάρτηση σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, τα μέλη του «Ρουβίκωνα» υποστηρίζουν πως η κ. Γιαμαρέλλου «έχει επιδείξει σθεναρά την ανευθυνότητά της απέναντι στο κοινωνικό σύνολο από τις δηλώσεις της».

«Η κυρία Γιαμαρέλλου και κάθε κυρία Γιαμαρέλλου εκεί έξω καλά θα κάνει να σκέφτεται πριν μιλήσει. Δε νοείται από τη μία να αίρει κάθε επιστημονική έρευνα και απόδειξη περιμένοντας κάποιο θαύμα να μας σώσει, θέτοντας τη ζωή δεκάδων χιλιάδων συνανθρώπων μας σε κίνδυνο και από την άλλη να «αστειεύεται» ότι μόνο εμείς πρέπει να αλλάξουμε συνήθειες για να προστατευτούμε και να προστατεύσουμε τους/τις δίπλα μας» αναφέρουν, μεταξύ άλλων.