Skip to main content

Ιταλία - Κορωνοϊός: Η λύση που εξετάζεται για να ολοκληρωθεί η Serie A

Οι επικεφαλής του Campionato εξετάζουν όλες τις πιθανές λύσεις στην προσπάθεια να ολοκληρωθεί το φετινό πρωτάθλημα κανονικά.

Όλες οι λύσεις που κατατείνουν στην προσπάθεια ολοκλήρωσης της φετινής Serie A, λαμβάνονται υπόψη. Ακόμα και οι πιο πολύπλοκες, όπως εκείνη της ουδέτερης έδρας για το φινάλε του πρωταθλήματος. Μια πρόταση που, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Corriere dello Sport», θα μπορούσε να επιτρέψει την κανονική λήξη της σεζόν.

Η ιδέα θα ήταν να μεταφερθούν οι ομάδες από τις περιοχές όπου η λοίμωξη δεν έχει εξαλειφθεί, έτσι ώστε οι παίκτες και οι σύλλογοι να παραμείνουν απομονωμένοι σε περιοχές όπου η εξάπλωση του κορωνοϊού ελαχιστοποιείται.

Πολλά θα εξαρτηθούν, προφανώς, από το πότε θα ξαναρχίσει η αγωνιστική δραστηριότητα. Μια μελέτη του Ινστιτούτου Οικονομικών και Οικονομίας Einaudi αναλύθηκε με μεγάλη προσοχή. Η έρευνα μελέτησε την τάση της εξάπλωσης του ιού σε μεμονωμένες περιοχές, υπογραμμίζοντας τις ενδεικτικές ημερομηνίες κατά τις οποίες η μόλυνση και τα αρνητικά δείγματα θα μπορούσαν να πλησιάσουν το μηδέν, μεταξύ τέλους Απριλίου και αρχών Μαΐου.

Έτσι, θα μπορούσε να εμβαθυνθεί η επιλογή να μετακινηθούν ορισμένες ομάδες σε διαφορετικές περιοχές, προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία όχι μόνο για τους μετακινούμενους συλλόγους αλλά και για εκείνους που για να παίξουν θα έπρεπε να μεταβούν σε περιοχές που βρίσκονται ακόμα σε κίνδυνο.