Skip to main content

Ιταλία: Aπό αρχές Απριλίου τρένο «covid free» θα συνδέει τη Ρώμη με το Μιλάνο

Όσοι θα επιλέγουν για το ταξίδι τους το ασφαλές αυτό τρένο, θα πρέπει να μεταβαίνουν στον σταθμό τουλάχιστο μια ώρα πριν από την ώρα αναχώρησης.

Οι Ιταλικοί Σιδηρόδρομοι ανακοίνωσαν ότι από τις αρχές Απριλίου η σύνδεση Ρώμης- Μιλάνου θα πραγματοποιείται και με τρένο «covid free». Όλοι οι επιβάτες και το προσωπικό προτού επιβιβαστούν θα υποβάλλονται σε γρήγορο τεστ κατά του κορωνοϊού.

Ο Τζανφράνκο Μπατίστι, διευθύνων σύμβουλος των Ιταλικών Σιδηροδρόμων, εξήγησε ότι η λύση αυτή θα υιοθετηθεί σύντομα και για άλλες συνδέσεις, ενόψει του καλοκαιριού και της αύξησης του αριθμού επιβατών που θέλουν να μεταβούν σε μικρά και μεγάλα θέρετρα. Μετά το Μιλάνο και την Ρώμη, προτεραιότητα για ασφαλή ταξίδια θα έχουν η Βενετία και η Φλωρεντία.

Τα γρήγορα τεστ στους διάφορους σιδηροδρομικούς σταθμούς θα πραγματοποιούνται με την συνεργασία του ιταλικού Ερυθρού Σταυρού και αναμένεται να μειώσουν στο ελάχιστο τον κίνδυνο μετάδοσης του κορωνοϊού, μέσα στις αμαξοστοιχίες.

Όσοι θα επιλέγουν για το ταξίδι τους το ασφαλές αυτό τρένο, θα πρέπει να μεταβαίνουν στον σταθμό τουλάχιστο μια ώρα πριν από την ώρα αναχώρησης. Όποιος προκύπτει θετικός, θα μπαίνει σε καραντίνα και θα μπορεί να χρησιμοποιήσει το εισιτήριό του αφού υποβληθεί σε νέο τεστ που θα είναι αρνητικό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ