Skip to main content

Εκλογές στην Ιταλία: Η Μελόνι ανέβασε βίντεο με... πεπόνια

Στην ιταλική γλώσσα, «meloni» είναι τα πεπόνια, ωστόσο ο εν λόγω όρος χρησιμοποιείται στην αργκό για να καταδείξει το γυναικείο στήθος

Η αρχηγός των Αδελφών της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι δημοσίευσε σήμερα ένα βίντεο στο λογαριασμό της στο TikTok, στο οποίο επεδείκνυε δύο πεπόνια, λέγοντας «στις 25 Σεπτέμβρη… τα είπα όλα!».

Στην ιταλική γλώσσα, «meloni» είναι τα πεπόνια, ωστόσο ο εν λόγω όρος χρησιμοποιείται στην αργκό για να καταδείξει το στήθος της γυναίκας.

Αυτή της η κίνηση έκανε πολλούς να μιλάνε για φτηνή σεξιστική εκμετάλλευση -και μάλιστα από μια γυναίκα-, η οποία χρησιμοποιεί ένα φτηνό κόλπο για να προσελκύσει το ανδρικό κοινό, λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες.

Τα πρώτα exit poll

Κάποιες πρώτες απαντήσεις για τις εκλογές θα δώσουν οι εκτιμήσεις exit poll, που αναμένονται να ανακοινωθούν λίγο μετά το κλείσιμο της κάλπης, στις 11 μ.μ. ώρα Ιταλίας (μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας).

Η Τζόρτζια Μελόνι, αποφάσισε να αναβάλει την άσκηση του εκλογικού της δικαιώματος για απόψε στις 10 ώρα Ιταλίας, δηλαδή μια ώρα πριν κλείσουν οι κάλπες. Αρχικά, είχε ανακοινώσει ότι θα ψήφιζε σε σχολείο της Ρώμης, σήμερα το πρωί στις 11 τοπική ώρα. Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι η απόφασή της αυτή οφείλεται στο ότι στο συγκεκριμένο τμήμα, είχε σπεύσει μεγάλος αριθμός δημοσιογράφων και φωτογράφων και η ίδια δεν θέλησε να προκαλέσει προβλήματα στους υπόλοιπους ψηφοφόρους.

@giorgiameloni_ufficiale

25 settembre: ho detto tutto.

♬ suono originale - Giorgia Meloni