Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021
x

ΙΤΑΛΙΑ: Η ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΔΕΛΤΑ ΑΝΙΧΝΕΥΕΤΑΙ ΣΤΟ 95% ΤΩΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ

Ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενών με κορωνοϊό, την τελευταία εβδομάδα ήταν 27 ετών - Στο 95% των περιστατικών κορωνοϊού η μετάλλαξη Δέλτα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ιταλικού Ανώτατου Ινστιτούτου Υγείας, η μετάλλαξη Δέλτα ανιχνεύεται, πλέον, στο 95% των περιστατικών κορωνοϊού στη χώρα.

Παράλληλα, ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενών με κορωνοϊό, την τελευταία εβδομάδα ήταν 27 ετών και εκείνων που χρειάσθηκε να εισαχθούν στο νοσοκομείο, 49. «Η αύξηση της διάδοσης της παραλλαγής Δέλτα, όπως και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες ήταν αναμενόμενη και η όλη κατάσταση επιβάλλεται να παραμείνει υπό συνεχή παρακολούθηση», προσθέτει το Ιταλικό Ανώτατο Ινστιτούτο Υγείας.

Σε ό,τι αφορά τη χρήση του «πράσινου πάσου εμβολιασμένου», ο Ιταλός υφυπουργός Υγείας Πιερπάολο Σιλέρι τόνισε ότι «η χρήση του, θα εξαρτηθεί από την διάδοση του ιου. Θα μπορεί, δηλαδή, να ρυθμίζεται, ανάλογα με τα επιδημιολογικά στοιχεία». Υπενθυμίζεται ότι το «πράσινο πάσο» στην Ιταλία θα είναι υποχρεωτικό από τις 6 Αυγούστου, για την είσοδο και καφέ που έχουν τραπέζια σε εσωτερικούς χώρους, αλλά και σε εστιατόρια, πισίνες, θέατρα, γυμναστήρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, η ιταλική κυβέρνηση προτίθεται να μην επιβάλει τη χρήση του πάσου στα εστιατόρια των ξενοδοχείων, υπό τον όρο να μην δέχονται «εξωτερικούς πελάτες». Η Ιταλίδα υπουργός Εσωτερικών Λουτσιάνα Λαμορτζέζε, τέλος, δήλωσε ότι «πρόκειται να αυξηθούν οι έλεγχοι που ήδη πραγματοποιούνταν» και ότι η αυστηροποίηση αυτή «θα αφορά, κυρίως, τα αεροδρόμια, λαμβάνοντας υπόψη τις χώρες προέλευσης των επιβατών και τον αντίστοιχο αριθμό κρουσμάτων».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ