Skip to main content

Ιταλός υφυπουργός Υγείας: Πετύχαμε την προστασία χωρίς υποχρεωτικό εμβολιασμό

«Πετύχαμε την προστασία του κοινωνικού συνόλου από τον κορωνοϊό, χωρίς να επιβληθεί υποχρεωτικός εμβολιασμός», σημείωσε ο Πιερπάολο Σιλέρι.

Στη μέχρι τώρα αντιμετώπιση της επιδημίας κορωνοϊού στην Ιταλία αλλά και στις επόμενες κινήσεις αναφέρθηκε ο Ιταλός υφυπουργός Υγείας Πιερπάολο Σιλέρι.

«Πετύχαμε την προστασία του κοινωνικού συνόλου από τον κορωνοϊό, χωρίς να επιβληθεί υποχρεωτικός εμβολιασμός. Τα Χριστούγεννα αυτά θα είναι ελεύθερα», τόνισε ο Ιταλός υφυπουργός Υγείας.

Σε ό,τι αφορά την ενδεχόμενη χορήγηση του εμβολίου και στα παιδιά 5 με 11 ετών, ο Σιλέρι πρόσθεσε ότι «τα εμβόλια αυτά εξετάζονται ακόμη από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, αλλά θα μπορέσουν να αποτελέσουν ένα επιπλέον όπλο, κυρίως για την προστασία των παιδιών».

Ο Ιταλός υφυπουργός Υγείας, στέλεχος του Κινήματος Πέντε Αστέρων, μιλώντας σε εκπομπή της Rai δήλωσε, τέλος, ότι «μελλοντικά υπάρχει η πιθανότητα να χορηγηθεί η αναμνηστική δόση και στους πολίτες κάτω των σαράντα ετών».

Υπενθυμίζεται ότι από την 1η Δεκεμβρίου την τρίτη δόση του εμβολίου κατά της Covid-19 θα μπορούν να κάνουν και οι πολίτες σαράντα με εξήντα ετών.

Μέχρι σήμερα, το 84,1% των κατοίκων της χώρας άνω των 12 ετών έχει ολοκληρώσει τον εμβολιαστικό του κύκλο κατά του κορωνοϊού, ενώ το 86,7% έχει κάνει την πρώτη δόση.

Στην Ιταλία, τέλος, δεν έχει επιβληθεί υποχρεωτικός εμβολιασμός από την κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι, αλλά η «πράσινη κάρτα εμβολιασμένου» από τις 15 Οκτωβρίου είναι υποχρεωτική για την είσοδο των πολιτών σε όλους τους χώρους εργασίας.

Σύμφωνα ωστόσο με την Corriere della Sera ανησυχία προκαλεί η αύξηση κρουσμάτων στην Περιφέρεια της Σικελίας και ιδίως στην περιοχή της Κατάνης και στην πόλη Μεσίνα.