Skip to main content

Αυτοκτονία ΠΑΟΚ με την αδιάφορη Ομόνοια και αποκλεισμός από το Europa (vid)

Ο αγώνας της ερχόμενης Πέμπτης στην Τούμπα απέναντι στη Γρανάδα είναι αδιάφορος, αφού οι Ισπανοί μαζί με την Αϊντχόφεν εξασφάλισαν την πρόκριση.

Κατώτερος των περιστάσεων αποδείχθηκε ο ΠΑΟΚ στη Λευκωσία όπου υπέστη οδυνηρή ήττα από την Ομόνοια, βάζοντας ταφόπλακα το όνειρο της πρόκρισης στους «32» του Europa League.

Οι Λευκωσιάτες αιφνιδίασαν την ομάδα του Γκαρσία και άνοιξαν το σκορ στο 9’ όταν ο Σενέ έκανε σουτ έξω από την περιοχή και ο Κακκουλής εκμεταλλεύθηκε την ασταθή απόκρουση του Ζίφκοβιτς ανοίγοντας σκορ.Ο ΠΑΟΚ πήρε την κατοχή και πίεσε για την ισοφάριση πριν το ημίχρονο, κάτι που κατάφερε στο 39’ όταν με πανέμορφο συνδυασμό των Ουαγκέ, Καντουρί και Τζόλη ο τελευταίος νίκησε τον τερματοφύλακα της Ομόνοιας με σουτ μέσα από την περιοχή.

Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ μπήκε νωθρά και παραλίγο να το πληρώσει στο 50’ όταν σε αντεπίθεση της κυπριακής ομάδας ο Σενέ βρέθηκε τετ α τετ με τον Ζίφκοβιτς με τον Σέρβο να αποκρούει το πλασέ. Στην επαναφορά ο Τζιωνής σούταρε σε κενό τέρμα ωστόσο η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι.

Στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ πίεσε για το γκολ που θα του έδινε τη νίκη, όμως δεν μπόρεσε να εκμεταλλευθεί κανένα από τα 15 κόρνερ που συνολικά κέρδισε στο παιχνίδι, με τα περισσότερα στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο εκνευρισμός άρχισε να γίνεται διάχυτος στους παίχτες του ΠΑΟΚ που δεν μπορούσαν να διασπάσουν την καλά οργανωμένη άμυνα της Ομόνοιας.

Σα να μην έφτανε αυτό, με μια ακατανόητη ενέργεια ο Ελ Καντουρί έσπρωξε στο 83’ τον Λοΐζου μέσα στην περιοχή χαρίζοντας ένα πέναλτι στους γηπεδούχους.

Ο Γκόμεθ νίκησε τον Ζίφκοβιτς από τα 11 μέτρα και έδωσε την πρώτη νίκη στον όμιλο για την Ομόνοια.

Έτσι, ο αγώνας της ερχόμενης Πέμπτης στην Τούμπα απέναντι στη Γρανάδα είναι αδιάφορος, αφού οι Ισπανοί μαζί με την Αϊντχόφεν εξασφάλισαν παρά την αποψινή ήττα από τους Ολλανδούς την πρόκριση στην επόμενη φάση.