Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021
x

ΙΒΑΝ ΣΑΒΒΙΔΗΣ: ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΕΜΗΣΑΜΕ ΜΕ ΥΨΙΣΤΟ ΗΡΩΙΣΜΟ - ΛΕΜΕ «ΟΧΙ» ΣΤΟΝ ΦΟΒΟ

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας στέλνει το δικό του μήνυμα για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Το δικό του μήνυμα για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, στέλνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας, Ιβάν Σαββίδης.

Στο μήνυμά του ο κ. Ιβάν Σαββίδης υπογραμμίζει τον ηρωισμό των Ελλήνων που βροντοφώναξαν «ΟΧΙ» το 1940  και πολέμησαν με αυτοθυσία απέναντι στον «υπέρτερο εχθρό» και με αφορμή την πανδημία του κορωνοϊού, τονίζει ότι μόνο «λέγοντας ΟΧΙ στο φόβο, το λαϊκισμό και τη δημαγωγία μπορούμε να σώσουμε κάθε μεμονωμένη οικογένεια».

Το μήνυμα του προέδρου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας κ. Ιβάν Σαββίδη για την επέτειο του «ΟΧΙ»

Σήμερα, αποτίουμε φόρο τιμής στη μνήμη των συμπατριωτών μας που βροντοφώναξαν με αποφασιστικότητα το μεγάλο «ΟΧΙ» απέναντι στη φασιστική επίθεση που επεδίωξε να καταλύσει την εθνική κυριαρχία της Ελλάδας.

Τον Οκτώβριο του 1940, υπερασπιζόμενοι την πατρίδα μας, οι Έλληνες πολεμήσαμε με ύψιστο ηρωισμό, θάρρος και αυτοθυσία, καταφέρνοντας να αποκρούσουμε με επιτυχία τον υπέρτερο εχθρό.

Τη στιγμή που η υφήλιος δέχεται επίθεση από έναν αόρατο εχθρό, αφαιρώντας χιλιάδες ζωές καθημερινά, το απαράμιλλο θάρρος των ηρώων της Ελλάδας, η βαθιά τους πίστη στις δικές τους δυνάμεις και σε έναν υπέρτατο συλλογικό σκοπό μπορούν να λειτουργήσουν σήμερα ως έμπνευση για τις δικές μας ζωές.

Μόνο λέγοντας ΟΧΙ στο φόβο, το λαϊκισμό και τη δημαγωγία, που λειτουργούν διασπαστικά και διαβρωτικά για την κοινωνία, μπορούμε να σώσουμε κάθε μεμονωμένη οικογένεια, το Έθνος στο σύνολό του και να επιτύχουμε την απελευθέρωση της χώρας από τα δεσμά της πανδημίας, τηρώντας απαρέγκλιτα όλα τα συνιστώμενα μέτρα.

Ήρθε η ώρα να κάνει ο καθένας τη δική του υπεύθυνη επιλογή για το καλό ενός μεγάλου και κοινού μας στόχου, για το καλό του λαού μας, όπως έκαναν οι πατεράδες και οι παππούδες μας πριν από πολλά χρόνια, αποτρέποντας τον εχθρό να ριζώσει στην Πατρίδα μας.

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας

Ιβάν Σαββίδης
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ