Τρίτη 22 Ιουνίου 2021
x

Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: ΜΕ SELF TEST ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΘΡΑΝΙΑ

Σύμφωνα με τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης στην Κ. Μακεδονία, λειτούργησαν και πάλι από σήμερα, Δευτέρα, 2308 σχολικές μονάδες στην περιοχή.

Με τα self test στα χέρια, οι μαθητές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων των σχολείων της Κεντρικής Μακεδονίας επέστρεψαν και πάλι στις σχολικές αίθουσες. Για τους μαθητές του λυκείου ήταν επιστροφή μετά τις διακοπές του Πάσχα, ενώ για τους υπόλοιπους επανέναρξη των διά ζώσης μαθημάτων μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης στην Κεντρική Μακεδονία Θωμά Μπαχαράκη, λειτούργησαν και πάλι από σήμερα, Δευτέρα, 2308 σχολικές μονάδες σε όλη την περιοχή, όπου φοιτούν 255.000 μαθητές με περίπου 37.000 εκπαιδευτικούς.

«Δεν είχαμε προβλήματα όπως ενημερωθήκαμε από τις διευθύνσεις εκπαίδευσης. Η μέρα κύλησε όπως όλες οι άλλες. Δεν γίνεται δεκτός μαθητής χωρίς self test, αλλά δεν είχαμε κάποιο περιστατικό. Ως Περιφερειακή Διεύθυνση δώσαμε την οδηγία προς τα σχολεία να γίνονται δεκτοί οι μαθητές με χειρόγραφη βεβαίωση καθώς είχε υπερφορτωθεί η πλατφόρμα το βράδυ της Κυριακής και αρκετοί γονείς δεν μπόρεσαν να δηλώσουν το αποτέλεσμα του τεστ», είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Μπαχαράκης.

Πρόσθεσε, επίσης, πως οι μαθητές δημοτικών και γυμνασίων επέστρεψαν με χαμόγελα στα σχολεία, καθώς είδαν και πάλι τους φίλους, τους συμμαθητές, τους δασκάλους και τους καθηγητές του. Σημείωσε δε, πως «υπάρχουν κενά στην αφομοίωση της ύλης, όμως υπάρχουν κενά και στην ψυχοσωματική κατάσταση των παιδιών και η επιστροφή στις αίθουσες θα επιδράσει σημαντικά στην ψυχολογία τους».

Πηγή ΑΠΕ

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ