Skip to main content

Κ. Μακεδονία: Προχωράει το project για τα «Βήματα του Αποστόλου Παύλου»

Η καταγραφή και ανάδειξη της πολιτιστικής διαδρομής «Βήματα του Αποστόλου Παύλου» είναι μέρος του προγράμματος που υλοποιεί το Υπουργείο Πολιτισμού

Τηλεδιάσκεψη για το project τα «Βήματα του Αποστόλου Παύλου» συγκάλεσε το γραφείο του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Πολιτισμού Γιώργου Διδασκάλου, του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρου Θάνου και συνεργάτη του Περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα.

Η καταγραφή και ανάδειξη της πολιτιστικής διαδρομής «Βήματα του Αποστόλου Παύλου» είναι μέρος του προγράμματος που υλοποιεί το Υπουργείο Πολιτισμού με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε πρώτη φάση και την επέκτασή του στις υπόλοιπες περιοχές που πέρασε ο Απόστολος των Εθνών Παύλος.

«Η επιλογή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της Κυβέρνησής μας να διατηρήσουμε και να αναδείξουμε τον πολιτισμό μας, συνδέεται άρρηκτα και με το πέρασμα του Χριστιανισμού στον Ευρωπαϊκό χώρο, με πρώτους σταθμούς πόλεις της Μακεδονίας και της υπόλοιπης Ελλάδας», αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Η υλοποίηση του προγράμματος αυτού θα φέρει επιπρόσθετα ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού και θα προσελκύσει πιστούς από ολόκληρο τον χριστιανικό κόσμο, σύμφωνα με το γραφείο του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη.

«Βήμα – βήμα και συντονισμένα καθιστούμε τη Μακεδονία μας αναπτυξιακό κέντρο των Βαλκανίων και της Ευρώπης», καταλήγει η ανακοίνωση.