Skip to main content

Καύσωνας προ των πυλών με... 43άρια την Παρασκευή

Τις πιο ζεστές ημέρες του φετινού καλοκαιριού αναμένεται να ζήσουμε μέχρι το Σάββατο, καθώς οι θερμοκρασία θα φτάσει πάνω από τους 40 βαθμούς.

Καμίνι από σήμερα και μέχρι το Σάββατο η χώρα, καθώς ο υδράργυρος αναμένεται να φτάσει πολύ υψηλές θερμοκρασίες που θα αγγίξουν τους 43 βαθμούς στην Κεντρική Μακεδονία.

Συγκεκριμένα. η θερμοκρασία θα αρχίσει να καταγράφει άνοδο από σήμερα, Τετάρτη και αναμένεται να κορυφωθεί την Παρασκευή με τη θερμοκρασία να ξεπερνά κατά τόπους στην Κεντρική Μακεδονία τους 42 ακόμη και τους 43 βαθμούς Κελσίου. Από το Σάββατο η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση λόγω μιας ψυχρής λίμνης που θα εισέλθει στη χώρα.

Σήμερα, η θερμοκρασία στη Θεσσαλονίκη θα κυμανθεί από 25 έως 36 βαθμούς ενώ στην στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 18 έως 36-37.

Σύμφωνα με τον ειδικό σε θέματα φυσικών καταστροφών M.Sc. Θεόδωρο Κονδύλη ο οποίος μίλησε στη Voria.gr, η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο την Τετάρτη και από την Πέμπτη θα φτάσει στους 38 με 40 βαθμούς και τοπικά στην Κεντρική Μακεδονία τους 41 βαθμούς. Το κύμα του καύσωνα θα κορυφωθεί την Παρασκευή με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 42 βαθμούς και τοπικά ακόμη και τους 43 βαθμούς Κελσίου σε Κεντρική Μακεδονία και Θεσσαλία.

Όπως αναφέρει ο κ. Κονδύλης αυτή η θερμή μεταφορά φαίνεται να είναι η πιο ισχυρή του φετινού καλοκαιριού ωστόσο θα έχει σύντομη διάρκεια καθώς το Σάββατο θα αρχίσει η αποκλιμάκωση.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού σήμερα, Τετάρτη από το meteo:

«Την Τετάρτη 17 Αυγούστου 2022, σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα θα επικρατήσει καλός και ζεστός καιρός. Από το μεσημέρι στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή σποραδικές καταιγίδες σε ορεινά κυρίως τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 14 έως 33 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 18 έως 36-37, στην Ήπειρο από 20 έως 34 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 19 έως 38, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 21 έως 37-38 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 23 έως 34 και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 21 έως 34 βαθμούς, ενώ τοπικά στο Ανατολικό Αιγαίο, στις Βόρειες Κυκλάδες και στη Νότια Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 36-37 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στα ηπειρωτικά θα είναι ασθενείς, ενώ στο Αιγαίο και στο Ιόνιο θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ και ενδεχομένως τοπικά στην Κρήτη 6 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια και ζέστη. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 37-38 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις, πυκνότερες μετά το μεσημέρι, με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 36 βαθμούς».