Skip to main content

Καϊτεζίδης: Ενωμένοι και με αισιοδοξία απαντάμε στις προκλήσεις της εποχής

Εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις δημοτικές κοινότητες Πυλαίας-Χορτιάτη για τον εορτασμό της εθνικής επετείου - Το μήνυμα του δημάρχου.

Στα γαλανόλευκα ντύθηκε σήμερα όλος ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη για να γιορτάσει και να τιμήσει με κάθε επισημότητα τον εορτασμό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, καθώς και την επέτειο για τα 200 χρόνια της Εθνικής Παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821.

Ήδη από χτες τα Δημαρχεία σε Πανόραμα, Πυλαία και Ασβεστοχώρι φωτίστηκαν γιορτινά με τα χρώματα της ελληνικής σημαίας, ενώ το πρωί στους κεντρικούς δρόμους του δήμου ακούγονταν επετειακά εμβατήρια και δημοτικά τραγούδια.

Εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις δημοτικές κοινότητες. Τελέστηκαν επιμνημόσυνες δεήσεις σε όλες τις δημοτικές ενότητες, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη Μνήμη των Ηρώων και έγινε παντού σε ιδιαίτερα συγκινητική ατμόσφαιρα η ανάκρουση του εθνικού ύμνου, ενώ οι επίσημοι εκπρόσωποι της Πολιτείας και της αυτοδιοίκησης κατέθεσαν στεφάνια.

Στο Πανόραμα και την Πυλαία το παρών στις εκδηλώσεις έδωσε ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ενώ στεφάνια κατέθεσαν οι βουλευτές Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης και Κωνσταντίνος Χήτας, καθώς και εκπρόσωποι του Αστυνομικού Τμήματος. Στις εκδηλώσεις του Ασβεστοχωρίου τον δήμο εκπροσώπησε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μιχάλης Γεράνης, ενώ εκπρόσωποι του δήμου παραβρέθηκαν στις εκδηλώσεις που έγιναν στον Χορτιάτη, το Φίλυρο και την Εξοχή.

«Η σημερινή ημέρα είναι Ιστορία, είναι δύναμη, είναι κίνητρο για όλους μας. Τιμούμε τους Ήρωες του 1821 και το πνεύμα της Ελευθερίας, γιατί σήμερα γεννήθηκε η σύγχρονη Ελλάδα. Είναι ευκαιρία να αναστοχαστούμε και ατενίζοντας τη γαλανόλευκη να σχεδιάσουμε το μέλλον της πατρίδας μας, οπλισμένοι με τον νέο πατριωτισμό της ευθύνης. Ενωμένοι με στόχους υψηλούς, με αισιοδοξία και εθνική αυτοπεποίθηση, μπορούμε να απαντήσουμε με επιτυχία στις μεγάλες προκλήσεις της εποχης. Χρόνια πολλά σε όλους, χρόνια πολλά Ελλάδα», σημείωσε σε δήλωσή του ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.