Skip to main content

Κακοκαιρία Ariel: Μήνυμα του 112 στους κατοίκους της Λήμνου

«Περιορίστε τις μετακινήσεις σας στις απολύτως απαραίτητες και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», αναφέρει μεταξύ άλλων το σχετικό μήνυμα.

Μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε στους κατοίκους της Λήμνου προειδοποιώντας τους για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα έως τις πρώτες βραδινές ώρες στην περιοχή τους.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες) έως τις πρώτες βραδινές ώρες στη Λήμνο. Περιορίστε τις μετακινήσεις σας στις απολύτως απαραίτητες και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών.

Την ίδια ώρα, η ΕΜΥ εξέδωσε επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς η κακοκαιρία «Ariel» εξασθενεί και απομακρύνεται από την ηπειρωτική χώρα, πηγαίνει όμως προς τα νησιά του Αιγαίου.

Η «Άριελ» θα αρχίσει να εξασθενεί από το απόγευμα της Πέμπτης. Μέχρι τις πρώτες απογευματινές ώρες, κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται στο Ιόνιο, τη βορειοδυτική Πελοπόννησο, τη δυτική Στερεά, την κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Σημειώνεται ότι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα μέχρι αργά το απόγευμα.

Βόρεια Ελλάδα και νησιά του Αιγαίου

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/ meteo.gr, για το υπόλοιπο της ημέρας τα φαινόμενα θα συνεχιστούν ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα και σε νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές μέχρι αργά το βράδυ θα σταματήσουν. 

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί αποτυπώνεται ο εκτιμώμενος αθροιστικός υετός κατά της διάρκεια της Πέμπτης.