Skip to main content

Κακοκαιρία «Ελπίς»: Έπεσαν οι πρώτες νιφάδες χιονιού στη Θεσσαλονίκη

Έπεσαν το βράδυ της Παρασκευής οι πρώτες νιφάδες χιονιού στη Θεσσαλονίκη - Χιονίζει σε ορεινές περιοχές της Ημαθίας, της Χαλκιδικής και της Πιερίας.

Ξεκίνησε η επέλαση της «Ελπίδας», με τις πρώτες νιφάδες χιονιού να κάνουν την εμφάνισή τους το βράδυ της Παρασκευής στη Θεσσαλονίκη.

Νιφάδες μέτριας έντασης έπεσαν κυρίως σε περιοχές της ανατολικής και δυτικής Θεσσαλονίκης.



Χιονόπτωση σημειώνεται στη Βόρεια Χαλκιδική σε περιοχές όπως η Αρναία, ο Πολύγυρος και η Μεγάλη Παναγιά.

Στην υπόλοιπη Κεντρική Μακεδονία χιονίζει σε ορεινές περιοχές της Ημαθίας και της Πιερίας, όπως το Ελατοχώρι και το Σέλι.

Όπως επισημαίνει στη Voria.gr ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας της Κεντρικής Μακεδονίας, Μπάμπης Στεργιάδης, η εικόνα θα συνεχιστεί μέχρι και αύριο ενώ μετά θα επικρατήσει παγετός.

«Κύριο χαρακτηριστικό της κακοκαιρίας δεν είναι τόσο το χιόνι όσο ο παγετός. Αύριο η θερμοκρασία θα φθάσει στους -2 έως -4 βαθμούς ενώ σε ορεινές περιοχές θα αγγίξει και τους -10», σημειώνει ενώ τονίζει πως προς το παρόν δεν έχει προκύψει κάποιο πρόβλημα από τον παγετό.

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται τα εκχιονιστικά μηχανήματα της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Διαβάστε σχετικά - Πού θα χτυπήσει η «Ελπίς» τις επόμενες ώρες - Χιόνια και στα πεδινά της Μακεδονίας

«Συνολικά 100 μηχανήματα της περιφέρειας επιχειρούν στους δρόμους ή βρίσκονται σε επιφυλακή ενώ εάν κριθεί απαραίτητο ο αριθμός αυτός θα ενισχυθεί», τονίζει. Παράλληλα, 5.5 χιλιάδες τόνοι αλάτι βρίσκονται ήδη στη διάθεση της περιφέρειας για όποτε χρειαστεί.

Σύμφωνα με το meteo.gr, παράλληλα με την πτώση της θερμοκρασίας από βορρά προς νότο τις επόμενες ώρες, οι χιονοπτώσεις θα εκδηλώνονται και σε χαμηλότερα υψόμετρα και έτσι τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου χιονοπτώσεις αναμένονται και σε πεδινά τμήματα της Μακεδονίας.