Skip to main content

Κακοκαιρία «Ελπίς»: Μπλόκαραν ασθενοφόρα στους χιονισμένους δρόμους της Αττικής

Παρότι τα ασθενοφόρα διαθέτουν αλυσίδες και κινούνται κανονικά, μπλόκαραν στους μποτιλιαρισμένους δρόμους της Αττικής - Τεράστιες οι καθυστερήσεις.

Μπλοκαρισμένα στους χιονισμένους δρόμους της Αττικής είναι δεκάδες ασθενοφόρα από νωρίς το μεσημέρι που επιχειρούν να κάνουν διακομιδές ασθενών.

Παρότι τα ασθενοφόρα διαθέτουν αλυσίδες και κινούνται κανονικά, μπλοκάρουν στους μποτιλιαρισμένους δρόμους της Αττικής, όπως έλεγαν στελέχη στο ethnos.gr με αποτέλεσμα να καταγράφονται τεράστιες καθυστερήσεις.

Οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ κάνουν αγώνα δρόμου προκειμένου τα ασθενοφόρα να προσεγγίσουν στα νοσοκομεία που εφημερεύουν και να μεταφέρουν τους ασθενείς. Να σημειωθεί ότι λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας γίνονται μεταφορές μόνο επειγόντων περιστατικών.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που επιχειρούσε νωρίτερα να μετακινηθεί από το Νοσοκομείο Σωτηρία προς το Νοσοκομείο Γεννηματάς τα οποία απέχουν μόλις ένα λεπτό, χρειάστηκε 20 λεπτά για να προσεγγίσει.

Κατά τη σημερινή μέρα λόγω ακριβώς της κακοκαιρίας τα ασθενοφόρα μεταφέρουν μόνο τα επείγοντα περιστατικά, ενώ τα νοσοκομεία δεν δίνουν εξιτήρια προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα με τους ασθενείς.

Ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ είναι μπλοκαρισμένα σε κεντρικούς δρόμους όπως Μεσογείων, Κηφισίας αλλά και εκτός των άλλων στην Αττική οδό όπου επικρατεί κομφούζιο με οδηγούς να είναι εγκλωβισμένοι ακόμη και 7 και 8 ώρες.

Να σημειωθεί ότι σήμερα στους δρόμους της Αττικής σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr κινούνται 70 ασθενοφόρα, αριθμός μεγαλύτερος από τις ημέρες χωρίς κακοκαιρία.



Τα νοσοκομεία

Σε ό,τι αφορά στην πρόσβαση στα νοσοκομεία, σοβαρές δυσκολίες υπάρχουν στον Ερυθρό Σταυρό που εφημερεύει και το χιόνι δεν επιτρέπει την πρόσβαση των οχημάτων από την κεντρική είσοδο, με συνέπεια να αντιμετωπίζουν προβλήματα και τα ασθενοφόρα.

Σοβαρό πρόβλημα στην πρόσβαση υπάρχει και στο Σισμανόγλειο που βρίσκεται στα Βόρεια προάστια αλλά και στο Ασκληπιείο της Βούλας όπου επίσης η είσοδος για ασθενείς και οχήματα είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Το νοσοκομείο Σωτήρια όπως και το Γ.Γεννηματάς δεν παρουσιάζουν πρόβλημα πρόσβασης στα ασθενοφόρα, καθώς ειδικά εκχιονιστικά μηχανήματα βρίσκονται εντός του προαύλιου χώρου και καθαρίζουν τους δρόμους των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Ειδικά στο Σωτηρία που εκτείνεται σε μία έκταση δεκάδων στρεμμάτων, εκχιονιστικά μηχανήματα ανοίγουν συνεχώς τους δρόμους που βρίσκονται μέσα στο κτήμα του νοσηλευτικού ιδρύματος ώστε να μπορούν να μετακινούνται τόσο οι ασθενείς όσο και τα οχήματα.

Ο προβληματισμός αφορά το ΚΑΤ, το οποίο εφημερεύει από τις 2μιση ενώ στο Νίκαιας, που επίσης εφημερεύει δεν φαίνεται να υπάρχει σημαντικό πρόβλημα.

Σημειώνεται ότι αποφασίστηκε οι υγειονομικοί, οι οποίοι δεν έχουν δυνατότητα να φτάσουν στη δουλειά τους, θα μεταφερθούν με βανάκια του νοσοκομείου ή με βανάκια της πολιτικής προστασίας.

Πηγή: ethnos.gr