Skip to main content

Κακοκαιρία «Φίλιππος»: Τοπικά πυκνές χιονοπτώσεις αύριο και σε χαμηλά υψόμετρα

Μετά το μεσημέρι προβλέπεται επιδείνωση του καιρού με χιονοπτώσεις σε πολλές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας και κυρίως πλησίον ορεινών όγκων.

Η κακοκαιρία «Φίλιππος» θα συνεχιστεί την Παρασκευή. Αρχικά τις πρωινές ώρες προβλέπεται τοπικά χιονόνερο ή χιόνι στα παραθαλάσσια της ανατολικής Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδας, των Κυκλάδων και της Κρήτης, καθώς επίσης χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα.

Μετά το μεσημέρι προβλέπεται επιδείνωση του καιρού με χιονοπτώσεις σε πολλές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας και κυρίως πλησίον ορεινών όγκων. Οι χιονοπτώσεις κατά διαστήματα μέχρι αργά το βράδυ θα είναι πυκνές στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο. Παγετός θα εκδηλωθεί τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά και στο εσωτερικό της Κρήτης.

Η θερμοκρασία σε πτώση στα νότια, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα κυμανθεί από -10 έως 8 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από -10 έως 2 βαθμούς), -6 έως 6 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, -3 έως 10 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από -3 έως 7 βαθμούς), 4 έως 11 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 2 έως 10 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και 6 έως 12 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και τοπικά στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο ισχυροί 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και νωρίς το πρωί στον Πατραϊκό Κόλπο μέτριοι 5 μποφόρ.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με παροδικό χιονόνερο ή βροχή στα παραθαλάσσια και χιονοπτώσεις στις υπόλοιπες περιοχές, κυρίως τις απογευματινές ώρες, αναμένονται στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 7 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-4 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με παροδικές χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά τις απογευματινές ώρες αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 6 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν κυρίως από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-4 μποφόρ.