Skip to main content

Κακοκαιρία Λέανδρος: Σε πλήρη εξέλιξη η επιχειρησιακή δράση στον δήμο Κατερίνης

Ειδικά οχήματα αποχιονισμού, βυτιοφόρα με θαλασσινό νερό, καθώς και μικρότερα οχήματα άμεσης επέμβασης επιχειρούν σε όλο το δίκτυο.

Σε πλήρη εξέλιξη είναι από αργά χθες το βράδυ έως και αυτή την ώρα η επιχειρησιακή δράση και ετοιμότητα του μηχανισμού και των εμπλεκόμενων υπηρεσιών του Δήμου Κατερίνης, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τυχόν προβλήματα από τις χιονοπτώσεις, οι οποίες, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Ε.Μ.Υ. στη διάρκεια της ημέρας αναμένεται να ενταθούν.

Ειδικά οχήματα αποχιονισμού, βυτιοφόρα με θαλασσινό νερό, καθώς και μικρότερα οχήματα άμεσης επέμβασης επιχειρούν σε όλο το δίκτυο ευθύνης του Δήμου Κατερίνης, με αποτέλεσμα η κατάσταση σε γενικές γραμμές να είναι ελεγχόμενη, τόσο στην πόλη, όσο και στις ημιορεινές – ορεινές περιοχές του Δήμου.

Την επιχειρησιακή δράση συντονίζει ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος, ο οποίος τονίζει: «Έχουμε έγκαιρα θέσει σε πλήρη εφαρμογή τον Σχεδιασμό Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των χιονοπτώσεων. Το τμήμα πολιτικής προστασίας, όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες μας και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιάννης Συμεωνίδης σε συνεργασία με τον αντιδήμαρχο Γιώργο Κυριακίδη είναι διαρκώς σε επικοινωνία με όλες τις εμπλεκόμενες αρχές, τους φορείς και επιχειρούν όπου καταστεί ανάγκη για την ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας των οχημάτων».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί τόσο σε τυχόν απεγκλωβισμό οχημάτων, όσο και στην εξασφάλιση πρόσβασης στα ποιμνιοστάσια. Ο δήμος παρακαλεί με την ευκαιρία, οι κτηνοτρόφοι, να προβαίνουν προληπτικά στην προμήθεια ικανής ποσότητας ζωοτροφών για τα ποιμνιοστάσια τους.

Ιδιαίτερη προσοχή συνιστάται λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος, ενώ γενικότερα παρακαλούνται οι οδηγοί να μην αναπτύσσουν υψηλές ταχύτητες και να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες, τις οποίες θα χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Επίσης, παρακαλούνται οι οδηγοί οχημάτων να είναι προσεκτικοί και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις ειδικά τις πρώτες πρωινές και βραδινές ώρες. Όσοι δημότες έρθουν αντιμέτωποι με προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας, μπορούν να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κατερίνης: 6942 554 710 & 2351350 505.

Για περισσότερες επικαιροποιημένες πληροφορίες θα υπάρχει ροή ενημέρωσης και τις επόμενες ώρες, για όσο διάστημα διαρκέσει η κακοκαιρία.