Skip to main content

Λόγω χιονόπτωσης έκλεισε για μισή ώρα η Εθνική Οδός από Οινόφυτα έως γέφυρα Καλυφτάκη

Στα διόδια των Αφιδνών η Τροχαία επιτρέπει τη διέλευση μόνο των οχημάτων που έχουν αλυσίδες και ήδη έχει δημιουργηθεί μποτιλιάρισμα

Η επέλαση του χιονιά στην Αττική ξεκίνησε από χθες το βράδυ με αποτέλεσμα η Τροχαία να έχει προχωρήσει σε έκτακτα μέτρα, προκειμένου να κρατήσει τους δρόμους ανοιχτούς.

Ήδη, από τις 10 το βράδυ σε ισχύει είναι απαγόρευση της κυκλοφορίας για τα βαρέα οχήματα και τα μεγάλα φορτηγά και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας από το ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη, στην Αττική Οδό, στον περιφερειακό Υμηττού και στον περιφερειακό Αιγάλεω ενώ η κίνηση των οχημάτων από τα διόδια των Αφιδνών γίνεται μόνο με αντιολισθιτικές αλυσίδες.

Σύμφωνα με το protothema.gr, στα διόδια των Αφιδνών, η Τροχαία λίγο πριν τις 07:00 απαγόρευσε για μισή ώρα τη διέλευση των οχημάτων λόγω της πυκνής χιονόπτωσης. Πλέον η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά για τα οχήματα.

Στο σημείο βρίσκονται εκχιονιστικά μηχανήματα που δίνουν μάχη για να κρατήσουν ανοιχτό το δρόμο καθώς και αλατιέρες που ρίχνουν συνεχώς αλάτι στο οδόστρωμα μέχρι την Μαλακάσα όπου το ύψος του χιονιού στην εθνική οδό είναι μεγάλο.

Κλειστοί δρόμοι

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, στη Φυλή (Χασιά) λόγω χιονόπτωσης δεν διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα προς Δερβενοχώρια από το ύψος της μονής Κλειστών.

Επίσης, κλειστή είναι η οδός Διονύσου από το ύψος του 414 Στρατιωτικού Νοσοκομείου προς τον Αγιο Πέτρο στην Πεντέλη.

Διακοπή κυκλοφορίας στην οδό Αναστάσεως, από το κοιμητήριο Παπάγου προς Υμηττό. Στην επαρχιακή οδό Εκάλης – Νέας Μάκρης, από το ύψος του 414 Στρατιωτικού Νοσοκομείου μέχρι το πάρκο Ανατολής.

Κλειστά σχολεία στα βόρεια προάστια και σε περιοχές της Ανατολικής και Δυτικής Αττικής

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και μετά από διαβούλευση με τους Δημάρχους αποφασίστηκε για σήμερα η διακοπή της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Βόρειο Τομέα καθώς και σε περιοχές της Ανατολικής και Δυτικής Αττικής.

Ειδικότερα, συμφωνήθηκε να μην πραγματοποιηθούν δια ζώσης μαθήματα στα σε όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης:

1. Στο σύνολο της Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα Αττικής

2. Σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής, με εξαίρεση το δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στο οποίο θα είναι όλα ανοιχτά εκτός από το 3ο Δημοτικό Πανοράματος και το 2ο -3ο γυμνάσιο Βούλας τα οποία θα είναι κλειστά.

3. Στην Περιφερειακή ενότητα Δυτικής Αττικής θα είναι κλειστά όλα τα σχολεία του Δήμου Φυλής, ενώ στο Δήμο Μάνδρας- Ειδυλλίας κλειστά θα είναι τα σχολεία στις Δημοτικές ενότητες Βιλίων και Ερυθρών.

Ανοιχτά θα είναι όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις παρακάτω Περιφερειακές ενότητες:

- Στην Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα
- Στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιώς
- Στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων
- Στην Περιφερειακή Ενότητα Νότιου Τομέα
- Στο Δυτικό τομέα Αθηνών

Όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης, «τηλεκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί , στις περιοχές στις οποίες τα σχολεία παραμένουν κλειστά με απόφαση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η τηλεκπαίδευση πραγματοποιείται τις πρωινές ώρες και για την πρωτοβάθμια και για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, σύμφωνα με το πρόγραμμα που στέλνουν οι διευθυντές και οι εκπαιδευτικοί στους γονείς και τους μαθητές».

Πηγή: protothema.gr