Skip to main content

Καλαφάτης: Δικαιωμένος για τη λύση του deck στην Παλιά Παραλία Θεσσαλονίκης

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Καλαφάτης δηλώνει δικαιωμένος για την εξέλιξη με την κατασκευή deck κατά μήκος της Παλιάς Παραλίας.

Δικαιωμένος για την εξέλιξη με την κατασκευή deck κατά μήκος της Παλιάς Παραλίας της Θεσσαλονίκης δηλώνει ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, κ. Σταύρος Καλαφάτης.

Συγκεκριμένα, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Καλαφάτης ανήρτησε τα εξής:

«Δικαιωμένος…

Η δημιουργία ξύλινου deck στην Παλιά Παραλία της Θεσσαλονίκης, που έριξα στο τραπέζι το 2013 ως αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, έφθασε στο στάδιο της προκήρυξης αρχιτεκτονικού διαγωνισμού ιδεών για να υλοποιηθεί το έργο».

Το περίφημο ξύλινο deck έχει… μεγάλη ιστορία

Ήταν το 2013, όταν, ως αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, ο κ. Καλαφάτης ανέλαβε την πρωτοβουλία διεξαγωγής του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού που θα περιελάμβανε το σχεδιασμό ελαφρού μεταλλικού «καταστρώματος», με ξύλινη επένδυση, κατά μήκος της παλιάς παραλίας, από τον Α' Προβλήτα ως τον Λευκό Πύργο.

Ήταν το 2014 όταν το deck της παραλίας ήταν βασικός στόχος στο πρόγραμμα των «Εντάξει», επικεφαλής των οποίων ήταν ο νυν υφυπουργός Εσωτερικών, ο οποίος διεκδικούσε τη δημαρχία της Θεσσαλονίκης.

Ήταν στη θητεία του, ως επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον δήμο Θεσσαλονίκης όταν ο τότε δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, υιοθετούσε, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου την κατασκευή του ξύλινου deck.

Χθες, το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης μετά από πρόταση της διοίκησης του δημάρχου, Κωνσταντίνου Ζέρβα, αποφάσισε την προκήρυξη αρχιτεκτονικού διαγωνισμού ιδεών για να προχωρήσει η υλοποίηση του έργου.