Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022
x

ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ

Ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) συναντήθηκε στο γραφείο του στο Διοικητήριο με τον Πρόξενο και τον Γενικό Πρόξενο της Ουκρανίας.

Συνάντηση στο γραφείο του στο Διοικητήριο με τον Γενικό Πρόξενο της Ουκρανίας στη Θεσσαλονίκη Vadym Sabluk και τον Πρόξενο Olexandre Sosoniouk πραγματοποίησε ο υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας - Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης.

Σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση, ο κ. Καλαφάτης ανέφερε:

«Συναντήθηκα με τον Γενικό Πρόξενο της Ουκρανίας στην πόλη μας,  τον κ. Βαντίμ Σαμπλούκ και τον Πρόξενο Ολεξάντρ Σοσόνιουκ, για να ακούσω τις σκέψεις τους στις δύσκολες αυτές ώρες για την Πατρίδα τους, για τους συμπολίτες τους, για τους ομογενείς μας που βρίσκονται εκεί. Αλλά και για να επαναλάβω την αμέριστη στήριξη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, της Κυβέρνησης, όλων των Ελλήνων στο δύσκολο αγώνα που δίνουν με ηρωισμό, ενάντια σε υπέρτερες δυνάμεις, για τα δίκαια και τα δικαιώματα τους.

»Εκφράζουμε θλίψη για τη φρίκη του πολέμου, για τον άδικο χαμό τόσων ανθρώπων, ακόμη και μικρών παιδιών.

»Εκφράζουμε συμπαράσταση στον άμαχο πληθυσμό που, είτε κινδυνεύει στη γη του, είτε αναγκάζεται -έστω και για λίγο- να πάρει το δρόμο της προσφυγιάς.

»Ειδικά για τους Ουκρανούς πολίτες που θα αποφασίσουν να έρθουν στην Ελλάδα ετοιμαζόμαστε για την υποδοχή τους.

»Η Ελλάδα συμπαρατάσσεται με τις δυτικές χώρες στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας και τη στήριξη της Ουκρανίας. Παρέχει έμπρακτη βοήθεια στη δοκιμαζόμενη χώρα και είναι έτοιμη να δεχτεί πρόσφυγες του πολέμου.

«Οι Έλληνες -εκφραστές της ειρήνης και της δημοκρατίας, υπέρμαχοι του Διεθνούς Δικαίου και της ανεξαρτησίας των λαών- ενώνουμε τη φωνή μας με την παγκόσμια κοινότητα και ζητούμε να σταματήσει άμεσα η ρωσική επίθεση και να γίνει σεβαστή η διεθνής νομιμότητα».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ