Skip to main content

Καλαφάτης: Η «Πρωτοβουλία» μετατρέπεται σε… «Πρωτοβουλία travel»

Πυρά Καλαφάτη στη διοίκηση. Τα 12 ταξίδια του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου του 2017 έγιναν 25 ταξίδια στην ίδια περίοδο το 2018, τόνισε.

Τους δημοτικούς συμβούλους και αντιδημάρχους της Πρωτοβουλίας κατηγόρησε ο Σταύρος Καλαφάτης λέγοντας από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου ότι πραγματοποιούν συνεχώς ταξίδια στο εξωτερικό. 

«Για 3,5 χρόνια οι Εντάξει στα ζητήματα μετακινήσεων είχαμε δείξει κατανόηση. Πιστεύαμε ότι δεν είναι αντιπολίτευση επιπέδου να ασχολούμαστε μ’ αυτά. Όμως, μετά από 3,5 χρόνια, κανένας από τη διοίκηση του Δήμου δεν επένδυσε κάποιο χρονικό διάστημα να εξηγήσει στο σώμα ποια τα οφέλη από αυτές τις μετακινήσεις», τόνισε ο επικεφαλής των «Εντάξει».

Υπογράμμισε ακόμα ότι η αύξηση των τουριστικών ροών πρέπει να συνοδεύεται από αύξηση του οικονομικού αποτυπώματος στην πόλη και κατέληξε:
«Όλα αυτά είναι στον αέρα. Καμία μελέτη, καμία προσεγμένη προσέγγιση, από πλευράς διοίκησης του Δήμου. Η “Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη” μετατρέπεται σε… “Πρωτοβουλία travel”. Δε θέλουμε τα ταξίδια των αντιδημάρχων να γίνονται για τουρισμό, αλλά να γίνονται για τον τουρισμό. Τα 12 ταξίδια του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου του 2017 έγιναν 25 ταξίδια στην ίδια περίοδο το 2018. Στην τελευταία χρονιά, πριν τις εκλογές, έχουμε διπλασιασμό μετακινήσεων των αντιδημάρχων, κάτι που δεν δικαιολογείται καθόλου».